Autobusy prímestskej dopravy v trnavskej župe budú jazdiť v období Veľkonočných sviatkov v sviatočnom režime. Odchody všetkých liniek sú uvedené v grafikone prímestskej autobusovej dopravy zmluvných autodopravcov.

V dňoch 8.- 9. apríla 2020, na ktoré Vláda SR vyhlásila obmedzený pohyb ľudí, budú autobusy jazdiť ako doteraz. To znamená v tzv. medzisviatkovom režime a platí grafikon, ako počas štátnych a cirkevných sviatkov, doplnený o ďalšie spoje. Trnavská župa nepristupuje k úplnému „vypnutiu“ autobusových liniek.

„Po rokovaní s autobusovými dopravcami sme sa rozhodli, že nepristúpime k úplnému obmedzeniu autobusovej dopravy. Musíme zobrať do úvahy, že mnohí ľudia v našej župe musia cestovať za prácou aj mimo svoj okres. V mnohých prípadoch sú to zdravotnícki zamestnanci, pracovníci zariadení sociálnych služieb a pod. Nechceme ešte ďalšími opatreniami sťažovať situáciu našim zamestnávateľom a ich zamestnancom a ohroziť pacientov a klientov zdravotníckych či sociálnych zariadení v župe,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Ešte v predstihu sme v našich autobusoch prijali opatrenia, ktorými chránime vodičov a cestujúcich. A pripravujeme ďalšie. S dopravcami sme sa dohodli, že do všetkých autobusov budú naištalované zásteny, ktoré zvýšia ochranu našich vodičov.

V rámci opatrení Vlády SR, ktoré od zajtrajšieho dňa obmedzujú pohyb ľudí, „odporúčame  ľuďom, aby pri ceste do práce mimo svoj okres, predišli zbytočným nedorozumeniam a zabezpečili si od svojho zamestnávateľa potvrdenie. Tým sa bez problémov a načas dostanú do zamestnania. Je to preventívne opatrenia a verím, že aj týmto krokom zjednodušíme život polícii a aj sebe samým,“ doplnil J. Viskupič.


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota