V súčasnosti sme svedkami toho, ako mladší obyvatelia mesta Malaciek ochotne pomáhajú seniorom. Okrem rúšok či nákupov sú to aj rôzne netradičné spôsoby, napríklad vďaka pivu.

Tibor Kuklovský odovzáda šek primátorovi mesta Jurajovi Říhovi

Napriek tomu, že situácia s koronavírusom postihla aj reštaurácie a podniky, Plzeňská hodovňa prišla s unikátnym nápadom, ako pomôcť. Po tom, čo štát zatvoril gastronomické prevádzky, sa majiteľ podniku rozhodol dopredať zásoby piva a celú sumu z tohto predaja darovať mestu Malacky pre seniorov.  „Pivo, ktoré máme v tankoch, má záruku len 21 dní. Keďže sme nechceli, aby vyšlo navnivoč, poprosil som nášho výhradného dodávateľa piva, či by sme ho mohli využiť na zbierku pre našich dôchodcov,“ vysvetlil Tibor Kuklovský.

Malačania teda postupne kúpili tisíc litrov piva, pričom celý výťažok, vrátane dobrovoľných darov nad sumu nákupu, išiel do zbierky. Podarilo sa to za neuveriteľné štyri dni. Vďaka tomu mohol primátor mesta Juraj Říha prevziať symbolický šek v hodnote 2 365 €. „Hoci ide o pomerne  netradičný spôsob pomoci, oceňujem originálnosť myšlienky,“  skonštatoval.

Financie poslúžia na nákup dezinfekčných prostriedkov a potravín pre klientov Mestského centra sociálnych služieb a pre ďalších malackých seniorov, ktorí potrebujú hmotnú pomoc.

L. Wernerová


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM: Ustekana sobota