Mesto Senica začalo pripravovať dezinfekciu vonkajších priestranstiev. TASR to potvrdila hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová. Viacero miest už dezinfikuje v súvislosti s novým koronavírusom vonkajšie priestranstvá, v Senici sa tak zatiaľ nestalo.

ilustračné foto 123rf.com

“Na základe telefonických konzultácií s epidemiológmi, ktoré sa uskutočnili pred veľkonočnými sviatkami, nebolo mestu vzhľadom na počet infikovaných a ich lokalizáciu takéto opatrenie odporúčané,” uviedla Moravcová.

Ako ďalej uviedla, v stanovisku Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Senica, ktoré si mesto vyžiadalo, sa už takéto odporúčanie na dezinfekciu verejných priestranstiev nachádza. Samospráva preto v týchto chvíľach rieši zabezpečenie takejto dezinfekcie.

“Ako sme už v predchádzajúcom období informovali, dvakrát do týždňa sú dezinfikované autobusy MHD, raz za týždeň prímestské spoje. Pravidelná dezinfekcia vonkajších priestorov, ako aj vnútorných priestorov sa realizuje aj v prípade budovy mestského úradu,” doplnila hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota