Súčasťou ankety o najlepšieho športovca Mesta Senica, bolo aj hlasovanie fanúšikov a najpopulárnejšieho športovca a v nej suverénne zvíťazil prvoligový futbalista FK Senica Mário Mihál. Z 2118 hlasujúcich fanúšikov mu svoj hlas odovzdalo 305.

Mário Mihál (č.12)

„Keď som sa dozvedel výsledky hlasovania, bolo to pre mňa obrovské prekvapenie. Vôbec som nečakal, že by som sa mohol o niečo také uchádzať. Keď som si prezeral Facebook a videl tam anketu, tak som si povedal že sa idem pozrieť, komu sa uplynulí rok darilo vo svojom obore. No nikdy by má nenapadlo že tam nájdem svoju fotku. Som veľmi šťastný, že som dostal tak veľa hlasov. Asi ma fanúšikovia a kamaráti podporujú v tom čo robím a za to im patrí moje veľké ďakujem,“ vyjadril svoje pocity z výsledkov hlasovania Mário Mihál, ktorý vo februári oslávil svoje 19. narodeniny.

 

Mário Mihál začínal s futbalom v rodnej obci Borský Mikuláš už ako dieťa. V tej dobe sa futbal ešte nerozdeľoval na vekové kategórie tak ako dnes a tak hrával aj o 4 – 5 rokov staršími chlapcami. V tej dobe ho trénovali bývalí hráči ako tréneri, Bízek, Černý a Malík. U neho, i u staršieho brata Nora sa čoskoro prejavil futbalový talent a obaja odchádzajú do mládežníckej akadémie FK Senica. Tam ho postupne v prípravke trénovali Štefan Gálik, Vlado Prokop a v U11 Tomáš Mička, ktorý ho asi najviac pripravil pre staršie kategórie.

V mladších žiakoch ho trénovali Jaroslav Hutta a Peter Jakuš. Za starších žiakov hrával v Spartaku Myjava, čo bolo náročné, najmä kvôli každodennému skorému vstávaniu a cestovaniu na Myjavu do školy, na tréningy i zápasy. Pod vedením trénerov Dalibora Dubovského a Tomáša Bruška sa však toho veľa naučil. Po krásnom roku strávenom na Myjave sa vrátil do rodiny FK Senica. V mladšom doraste U16 sa do základu prepracovával postupne a na poste stopéra sa vypracoval na stabilnú oporu družstva.

„V staršom doraste bolo čoraz ťažšie sa presadiť do zostavy, keď v príprave nás bolo aj 30 hráčov. No podarilo sa to a som za to veľmi rád, že som mohol odohrať toľko zápasov a sezónu som končil s kapitánskou páskou na rukáve,“ spomína na začiatky v staršom doraste M. Mihál.

Ďalší rok v U19 prevzal dorast tréner Eduard Pagáč s asistentom Martinom Červeňákom. Tu už M. Mihál sa striedavo pripravoval s dorastom i A – mužstvom a tréner Michal Ščasný mu dal šancu aj v Slovnaft cupe proti Malženiciam. Zimnú prípravu už absolvoval celú s mužmi, odohral aj všetky prípravné zápasy.

„Nečakane pre mňa začala Fortuna liga. Pre známe problémy v klube sme dostali v A-mužstve šancu viacerí dorastenci a už môj prvý zápas proti DAC v Dunajskej Strede bol pre mňa najsilnejším okamžikom v mojej doterajšej kariére. Prvý raz som hral na takom štadióne a pred vyše 7000 divákmi. Podobný zážitok som mal aj po víťazstve nad Spartakom Trnava,“ vyzdvihuje najsilnejšie okamžiky svojej krátkej kariéry M. Mihál.

 

Úspešný štart do kategórie dospelých však Máriovi Mihálovi prerušila pandémia.

„V súčasnosti trénuje každý individuálne. Dostali sme od trénera plány, ktoré si plníme. Žiadne úľavy, vieme, že to robíme len pre seba a len pre svoju budúcnosť. Keďže je teraz táto pandémia vo svete a my musíme byť stále zatvorený vo vnútri domu, tak je to ako dar keď môžeme ísť opäť na ihrisko si zakopať, zatrénovať a do prírody si ísť zabehať. Raz toto skončí a my sa všetci stretneme opäť v kabíne a na tréningu. Tam sa ukáže, kto celé voľno sedel pred TV a kto poctivo trénoval. Verím, že všetci svoje plány poctivo dodržujú,“ povedal Mário Mihál.

V jeho sľubne naštartovanej kariére mu budeme držať palce.

 


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota