Škola v prírode Piesočná v Moravskom Svätom Jáne slúži od soboty (11.4.) ako karanténne zariadenie na umiestnenie Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia. Počas uplynulého víkendu (18.-19.4.) tu prebehli testy na COVID-19.

Foto: Ivan Linder ml.

U dvoch tu umiestnených repatriantov je test pozitívny.

Netreba sa báť ani šíriť paniku. Sú dodržiavané všetky zásady bezpečnosti a nehrozí rozšírenie do obce a okolia.

Ľudia, ktorí sa vracajú späť do našej vlasti, musia v karanténnom centre stráviť dlhé dni a noci v izolácii. Knižnica v Moravskom Svätom Jáne sa im rozhodla darovať desiatky kníh z jej knižničného fondu. K správnemu chodu zariadenia prispieva aj obec a ochranné štíty pre hasičov slúžiacich v tomto centre bezplatne poskytla miestna firma INAT.

V Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) vyčlenili v súvislosti s výskytom nového koronavírusu štyri zariadenia v pôsobnosti kraja, ktoré sú k dispozícii pre občanov vracajúcich sa zo zahraničia. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.

Kraj k tomuto kroku pristúpil na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu o povinných karanténach pre občanov, ktorí sa vracajú zo zahraničia. Ide o individuálne návraty alebo o hromadnú repatriáciu. Škola v prírode Piesočovná v Moravskom Svätom Jáne je zariadením v správe TTSK.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota