Údaje na meračoch rýchlosti pri vstupoch do obce Veľké Leváre, a tiež na Závodskej ulici v blízkosti základnej školy neustále dosahujú hodnoty, ktoré z hľadiska bezpečnosti premávky nemožno akceptovať. Upozornila na to miestna samospráva na svojej webovej stránke.

“K vozidlám, prekračujúcim rýchlosť sa s nástupom teplejších dní pridali aj motorkári,” uviedla. Požiadala preto v tejto súvislosti Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) v Malackách o častejšie meranie rýchlosti vozidiel v obci.

Na problém s prekračovaním rýchlosti pri tranzite cez obec poukazovala samospráva už v decembri 2019. Získané údaje z meračov, ktoré nainštalovala na svojom území, preukazovali, že motoristi nezriedka jazdili cez obec i vyše 100-kilometrovou rýchlosťou.

Polícia v tejto súvislosti upozornila, že celý úsek štátnej cesty I/2 v okrese Malacky, ktorá prechádza aj cez obec Veľké Leváre, je podľa doterajšej dopravnej nehodovosti zaradený v štruktúre rizikových úsekov, a preto je dohľad nad cestnou premávkou na tejto komunikácii plánovaný pravidelne.


.

BM: Kralici