V 26. ročníku ankety Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) triumfoval medzi mužmi francúzsky legionár Peter Michalovič, hrajúci za Nantes Rezé Métropole Volley.

Zľava: Peter Michalovič a Juraj Zaťko

O výsledkoch ankety SVF rozhodli hlasy trénerov, funkcionárov a novinárov. Vedenie SVF muselo pre pandémiu koronavírusu zrušiť plánované slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety a ceny odovzdá laureátom dodatočne. Z toho istého dôvodu tento rok neuvedú do Siene slávy slovenského volejbalu nových členov.

 

Premiérové prvenstvo Michaloviča

V predchádzajúcich troch ročníkoch ankety vyhral reprezentant Emanuel Kohút, tento rok sa z víťazstva tešil odchovanec malackého volejbalu Peter Michalovič. 29 – ročný Záhorák vyhral s výrazným náskokom pred ďalším Malačanom Jurajom Zaťkom.

Peter Michalovič patrí v drese Nantes k najväčším hviezdam Ligue A, je najviac bodujúcim hráčom celej súťaže a takisto patrí k ťahúňom reprezentácie.

„Veľmi si toto ocenenie vážim a teším sa z neho. Je to určitá satisfakcia za moju prácu, ktorú každodenne odvádzam. Vždy sa snažím robiť všetko najlepšie ako viem a mám tie najvyššie ambície. V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým hlasujúcim, ktorí mi vyjadrili dôveru a tiež tým, ktorí sa podieľali na tomto úspechu. Je mi ľúto, že sa tento rok neuskutoční slávnostný galavečer, pretože by som si to rád užil v spoločnosti dobrých ľudí. Verím, že keď sa budem udržiavať na podobnej úrovni, tak by to mohlo vyjsť o rok a snáď už bude aj priestor na oslavu,“ povedal Michalovič o svojom triumfe v ankete.

Peter pochádza z volejbalovej rodiny. Jeho sestra Lucia hrala ženskú extraligu za Malacky, bola reprezentantkou Slovenska v plážovom volejbale a ich mama Libuša Šimková bola trénerka malackých žien.

 

VÝSLEDKY ANKETY

Volejbalista roka 2019
1. Peter Michalovič, Nantes, Fr., 205 bodov, 2. Juraj Zaťko, Komárno, 143 b., 3. Tomáš Kriško, Friedrichshafen, Nem., 140 b.

 

Najlepší na svojich postoch

Nahrávač: Juraj Zaťko, univerzál: Peter Michalovič.

All stars: Peter Michalovič, Juraj Zaťko, Tomáš Kriško, Matej Paták, Šimon Krajčovič, Peter Ondrovič, libero Ľuboš Nemec.

Medzi ženami vyhrala Mária Kostelanská, legionárka hrajúca za Vasas Budapešť.

Medzi trénermi žien obsadil 3. miesto bývalý tréner OMS Senica Michal Mašek.

 


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota