Po revitalizácii zvukovej techniky v roku 2019 v malackom kine Záhoran zrevitalizujú aj obrazovú technológiu. “Namiesto zastaranej premietačky prichádza najmodernejšia laserová technika,” oznamuje mesto na webe.

Malacké kino bude prvým jednosálovým kinom na Slovensku s laserovým projektorom. Okrem vlastných zdrojov vo výške 45.000 eur mohlo mesto na jeho inštaláciu použiť aj dotáciu 40.000 eur z Audiovizuálneho fondu (AvF).

“Hoci premietaciu techniku diváci nevidia, je srdcom kina a bez nej by nemohlo fungovať. Želám si, aby sa k nám po uvoľnení pandemických opatrení vrátili vďační diváci,” uviedol v tejto súvislosti primátor mesta Juraj Říha. Priblížil i ďalšie plány v malackom kine. “Pripravujeme rekonštrukciu strechy, rovnako som si vedomý svojho sľubu zrekonštruovať hľadisko,” avizoval.

Budovu, v ktorej sídli kino Záhoran, postavili na začiatku 20. rokov 20. storočia. Od roku 2005 ju má v majetku mesto, ktoré uskutočnilo v roku 2007 rekonštrukciu. Na konci roka 2011 dokončili digitalizáciu kina.


.

BM: Kralici