Aktualizované (13.5.): Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v utorok (12.5.) v Malackách, kde dokumentovala korupčnú trestnú činnosť, v korej nešlo o peniaze ale “výmenný obchod”.

Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry v prípade korupcie v Malackách už obvinil dve zadržané osoby z prijímania úplatku. “Podozrivým sme zaistili mobilné telefóny a boli vypočutí. Teraz ich vyšetrovateľ vypočúva opäť, no už ako obvinených.” informoval policajný hovorca Michal Slivka.

“V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. Po vykonaní procesných úkonov rozhodne, či podá prokurátorovi podnet na ich väzobné stíhanie.” dodal policajný hovorca.

 

Pôvodná správa (12.5.)
Začiatkom roka mal podľa polície zástupca mesta Malacky ponúknuť cez sprostredkovateľa úplatok developerskej spoločnosti. V tomto prípade nešlo o peniaze, ale o “výmenný obchod”.

“Developer čakal na vydanie kolaudačného rozhodnutia v prípade jeho bytového domu. Všetky zákonom stanovené podmienky splnil. Napriek tomu mal zástupca mesta developerovi ponúknuť bezproblémové a urýchlené kolaudačné rozhodnutie za splnenia ešte jednej podmienky,” spresnila polícia.

Za vydanie kladného stanoviska mal na oplátku žiadať, že developer svojím vplyvom zabezpečí na okresnom dopravnom inšpektoráte vydanie kladného stanoviska v prospech mesta Malacky v súvislosti s výstavbou multifunkčnej haly mestom.

Policajný vyšetrovateľ momentálne realizuje procesné úkony. O ďalšom postupe bude polícia informovať.

Polícia SR, TASR


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota