Skalický hokejbalový majster sveta Michal Salajka zabehol svoj prvý maratón. Neboli to však žiadne oficiálne preteky, dokonca zabehol o 105 metrov viac ako vyžadujú predpisy.

Michal Salajka (vpravo) a jeho spoločník Michal Holaza

„Nebola to žiadna oficiálna akcia. V rámci prípravy na jarnú časť hokejbalovej sezóny som sa rozhodol, že sa prihlásim na Pražský maratón, ktorý sa mal konať 2. mája. Počas prvých troch mesiacov v roku som naberal objem nabehaných kilometrov v kopcoch v Zlatníckej doline a následne som dolaďoval formu na májový pretek pri rieke Morave na hrádzi za Skalicou“, ozrejmil M. Salajka svoj úmysel zabehnúť maratón.

Koronavírus však vystavil Pražskému maratónu STOP-ku a zmenu jeho konania až do záveru tohtoročného bežeckého kalendára.

„Keďže mám pomerne slušne natrénované a navyše sa nehrajú ani hokejbalové súťaže, rozhodol som sa že si zabehnem maratón len tak sám pre seba. Počas celej trasy mi asistenta na bicykli robil hokejbalový spoluhráč z Hokejmarketu Skalica Michal Holaza, ktorý mi počas celého behu podával jedlo, nápoje a energetické gély. Nezanevrel som ani na Pražský maratón. Jeho nový termín je stanovený na 11. októbra a ja by som chcel byť pri tom,“ zdôrazňuje Salajka, ktorý podľa hodiniek – aplikácie na meranie výkonov, zabehol trať 42.300 metrov (oficiálny maratón má 42.195 metrov) s prevýšením 57 metrov za 3:29:01 hod., spálil 3136 kalórií. Priemerne každý kilometer zabehol za 4:46 minúty.

A ako to vyzerá s dobre rozbehnutou sezónou skalických hokejbalistov ? „O tom sa rozhodne v najbližších týždňoch, či vláda povolí otvoriť ihriská a potom či sa kluby dohodnú na dohrávke celého ročníka,“ ukončil Michal Salajka.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota