V závere apríla roku 2019 sa hralo v Skalici majstrovské futbalové stretnutie 2. kola nadstavbovej časti 1. ligy starších žiakov medzi MFK Skalica a Karlovou Vsou. Domáci futbalisti vyhrávali, keď gól na 4:1 dal domáci hráč š číslom 2 Denis Urbánek.

O niekoľko málo minút práve tento hráč priamo na ihrisku skolaboval a v rukách matky, ktorá bola na tomto zápase, zomiera. Zápas sa nepochopiteľne dohráva a ani víťazstvo 4:3 už nemôže zmierniť obrovskú tragédiu, pri ktorej prišiel o život mladý, 14 – ročný nádejný futbalista domáceho klubu.

Od tejto tragédie uplynul rok a na futbalovom štadióne si členov vedenia klubu a rodinných príslušníci pripomenuli náhly odchod Denisa Urbánka. Na jeho počesť bola odhalená pamätná tabuľa predsedom klubu Bartošom, z dielne akademického sochára Jozefa Barinku.

Z príhovoru, ktorý predniesol v mene klubu generálny manažér MFK Skalica Ľuboš Lím, vyberáme: „Všetko malo byť inak. Všetci by sme si priali, aby bolo všetko inak pred rokom. Víťazný zápas a Denisov víťazný gól. I dnes malo byť všetko inak. Naše stretnutie nemalo byť v tejto komornej atmosfére. Mal sa hrať memoriál na počesť Denisa. Ale bohužiaľ i dnešná zvláštna doba nám pripomína, aké sú naše predstavy a túžby obmedzené a možnosť niečo zmeniť limitovaná. A tak tu stojíme i po roku s uboleným srdcom, s pokorou a snahou vyjadriť, že sme tímom a nie jednotlivcami, v dobrom, ale aj v nešťastí. Situáciu síce nemôžeme zmeniť, ale môžeme aspoň vyjadriť, tým že sme tu, aby sme si navzájom pomáhali, ako jedna veľká futbalová rodina. A to je práve to, čo by nás mal futbal naučiť. Stretli sme sa tu, aby sme spoločne odhalili pamätnú tabuľu na počesť Denisa Urbánka. Nech nám odkaz Denisa pripomína lásku k športu, k futbalu, zápal pre hru. Ale aj krehkosť života, pokoru a jeho túžbu byť lepším.

Česť jeho pamiatke.


.