Policajné správy z okresov Senica a Skalica.

Zlodej prsteňov v rukách polície
Polícia sa obrátila na verejnosť s prosbou o pomoc pri stotožnení páchateľa krádeže v zlatníctve v meste Senica. Neznámy muž vošiel 1. decembra popoludní do predajne ako zákazník, ktorý prejavil vážny záujem o kúpu prsteňa pre svoju priateľku. Po dlhom preberaní napokon jednu kazetu so 47 zlatými prsteňmi ukradol a stratil sa v dave. Vďaka zverejneným kamerovým záberom, ktoré zachytili zlodeja, senickí policajti tento skutok objasnili. Polícia z tohto  prečinu krádeže obvinila 26 ročného nezamestnaného muža z Nitry, ktorého pre podobné skutky riešili aj policajti v iných okresoch. Obvinený skončil v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie, ktorý už sudca akceptoval. V prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Kradol počas silvestrovskej oslavy
Polícia obvinila z prečinu krádeže 34 ročného muža z Holíča. Podozrivý je z toho, že počas silvestrovskej oslavy vošiel do pohostinstva v Holíči, kde si chcel údajne kúpiť cigarety. Využil však príležitosť a vypáčil pokladňu, z ktorej ukradol 350,-€ a z regála si vzal 35 balíkov cigariet. Majiteľke tak spôsobil krádežou a poškodením pokladne škodu za 520,-€. Polícia zakrátko páchateľa, ktorý bol už v minulosti trestaný, vypátrala a teraz mu hrozí dvojročné väzenie.

Medené žľaby kradol aj 16 ročný chlapec
Skalickí policajti obvinili v utorok (4.1.) z prečinu krádeže dvojicu, ktorá mala ukradnúť medené odkvapové žľaby. V nočných hodinách sa dostali k vinohradníckej chate, kde starší z dvojice, 21 ročný Skaličan, vyskočil na strechu a žľaby demontoval. Jeho len 16 ročný komplic ho zatiaľ pridŕžal, aby nespadol. Ukradnuté medené žľaby následne odovzdali v zberných surovinách a so získanými peniazmi sa rozdelili. Majiteľovi krádežou spôsobili škodu vo výške 1650,-€. Za krádež možno uložiť trest odňatia slobody na dva roky, mladistvému polovičný.

Martina Kredatusová


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota