Futbalovému klubu FK Senica sa podarilo na virtuálny zápas proti Red Bull Salzburg zatiaľ predať viac než 310 vstupeniek.

Na transparentný účet fortunaligistu, ktorý bol zriadený špeciálne pre účel tohto stretnutia, pribudlo počas úvodných deviatich dní predaja vyše 1500 eur. O túto čiastku sa pričinili fanúšikovia klubu ako i bývalí hráči, ktorí v minulosti obliekali dres Senice.

“Veľmi nás teší iniciatíva fanúšikov, ktorí sa rozhodli v tejto náročnej spoločenskej situácii podať klubu pomocnú ruku. Veľkú zásluhu na celkovom počte predaných lístkov majú aj bývalí hráči či odchovanci klubu, ktorí v minulosti obliekali dres FK Senica. Spomeniem napríklad mená ako Róbert Pillár, Petr Pavlík, Ján Kalabiška, Ján Gajdošík, Dominik Holec, František Plach, Alan Kováč, Jozef Dolný, Lukáš Opiela, Jakub Kosorin, Filip Blažek, Benjamín Száraz či Dominik Martišiak,” uviedol pre web Záhorákov mediálny manažér klubu Igor Tabiš.

Virtuálny lístok je v cene 5 eur, fanúšikovia si môžu zakúpiť neobmedzený počet vstupeniek, alebo prispieť ľubovoľnou sumou. “Každý jeden fanúšik, ktorý sa rozhodne zakúpiť si lístok, dostane od vedenia klubu prostredníctvom emailu ďakovný list. Usilovne pracujeme na tom, aby sme zápas proti Salzburgu priniesli aj formou live prenosu na youtubovom kanáli nášho klubu,” dodal Tabiš.

Odvetný súboj 3. kola Európskej ligy UEFA proti rakúskemu Salzburgu bol v roku 2011 pre Senicu premiérovým domácim vystúpením v európskej pohárovej súťaži. Virtuálny zápas sa uskutoční v stredu 20. mája o 19.00 h. Finančný výťažok zo stretnutia pomôže fortunaligistovi prekonať náročné časy počas pandémie koronavírusu.


.

BM: Ustekana sobota