Je známe, že predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba podporuje výstavbu novej diaľničnej križovatky D2-Rohožník.

Ilustračné foto

Svoj názor nedávno verejne prezentoval znovu, keď na tlačovej konferencii predsedov všetkých samosprávnych krajov po stretnutí s novým ministrom dopravy Andrejom Doležalom vyhlásil: „Čo sa týka Bratislavského samosprávneho kraja, pomenujem veľmi stručne tri veľké dopravné projekty, kde bude nevyhnutná spolupráca medzi rezortom dopravy a Bratislavským samosprávnym krajom. Prvým je napojenie našej novej cesty Malacky – Rohožník na diaľnicu D2. Budem veľmi rád, keď sa nám to podarí urobiť.”

Pripravovaná diaľničná križovatka D2 – Rohožník by mala odkloniť ťažkú nákladnú dopravu, ktorá smeruje od Rohožníka a  ďalších obcí malokarpatského podhoria na diaľnicu D2. Tieto vozidlá momentálne musia prechádzať cez obývané časti Malaciek, ba  dokonca popred nemocnicu. Národná diaľničná spoločnosť na svojej internetovej stránke k stavu projektu uvádza, že je v procese prípravy a vypracovania dokumentácie pre územné rozhodnutie a dokumentácie stavebného zámeru.

 


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM Salon EV