Malackí futbalisti odohrali svoj posledný zápas v sobotu 7. marca v Břeclavi, odvtedy sa však pre koronavírus na ihrisku nepredviedli. Tesne pred začiatkom jarnej časti tretej ligy na Slovensku vypukla pandémia.

Ilustračné foto

Tretia liga Bratislavského futbalového zväzu (BFZ) je však na rozdiel od zvyšných líg na rovnakej úrovni zatiaľ len pozastavená. Tím ale skupinovo netrénuje. „Aktuálne prebieha tréningový proces len individuálne a dobrovoľne, s tímovým tréningom sme ešte nezačali. Začiatok bude závisieť od viacerých faktorov, čakáme na rozhodnutie BFZ o aktuálnej sezóne. Nevieme, či bude anulovaná, alebo sa bude dohrávať,“ uviedol vedúci prvého tímu Malaciek Lukáš Višváder. „Máme takisto viacero hráčov, ktorí nežijú v Malackách, prichádzajú sem predovšetkým z Bratislavy. Pri momentálnom nastavení hygienických opatrení by nebolo fér žiadať od nich, aby prišli, odtrénovali a následne spotení cestovali domov, keďže nemožno využívať sprchy ani šatne,“ dodal.

Či futbalisti odohrajú v lete aspoň nejaké priateľské stretnutia ako súčasť prípravy na dohrávanie, prípadne novú sezónu, je zatiaľ neisté. „V súčasnosti sa veľmi ťažko niečo plánuje, to sa týka tréningu i prípravných zápasov,“ priznal prezident FC Malacky Oto Kožuch.

Personálne obsadenie klubu i samotného tímu v aktuálnej, ale aj v budúcej sezóne je rovnako zatiaľ neisté. „Riešia sa aj otázky ohľadom  budúcnosti klubu, a to z hľadiska finančného zabezpečenia i personálneho obsadenia. Týka sa to ako hráčov, tak aj realizačného tímu a funkcionárov. O konkrétnostiach je však predčasné hovoriť,“ uzavrel O. Kožuch.

M. Binčík


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota