Policajti krajského dopravného inšpektorátu v sobotu krátko po 9:00 ráno  v rámci svojej hliadkovej činnosti spozorovali vodiča motorového vozidla zn. Ford Mondeo v obci Malé Leváre.

Službukonajúci policajti sa vodiča rozhodli predpísaným spôsobom zastaviť a podrobiť kontrole. Vodič však na výzvu policajtov nereagoval, s vozidlom nezastavil a začal unikať v smere k rekreačnej oblasti Rudava. Z uvedeného dôvodu policajti prenasledovali vodiča motorového vozidla so seneckými evidenčnými číslami a vyzývali ho k jeho zastaveniu. Následne jeden z policajtov v súlade s ustanoveniami zákona o Policajnom zbore, použil 2 varovné výstrely do vzduchu zo služobnej zbrane, ktorým predchádzala opakovaná márna výzva na zastavenie. Po výstreloch vodič ihneď s vozidlom zastavil, avšak následne sa dal na útek peši. Aj napriek tomu bol o krátku chvíľu hliadkou PZ zadržaný a boli voči nemu použité aj donucovacie prostriedky a to putá, pri ktorých nedošlo k žiadnym zraneniam vodiča.

Následnou kontrolou v policajných evidenciách bolo zistené, že  22–ročný vodič z obce Malé Leváre nie je držiteľom vodičského oprávnenie a zároveň je na neho vydaný Európsky zatýkací rozkaz. Osoba bola obmedzená na osobnej slobode a eskortovaná na najbližšie policajné oddelenie k vykonaniu ďalších procesných úkonov.  V súčasnosti je prípad aj  naďalej predmetom objasňovania bratislavských dopravných policajtov.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.


.

BM: Kralici