Na Baťovom kanáli v Skalici už môžu plávať lode. Premávku lodí povolil od pondelka ústredný krízový štáb. Kanál zároveň tvorí hraničný priechod medzi Slovenskou a Českou republikou. Ide tak o ďalšie uvoľnenie opatrení proti šíreniu nového koronavírusu.

“Výletné a vyhliadkové lode už môžu vyše dvoch týždňov plávať v rámci republiky. Baťov kanál však pre svoju polohu na hranici nemohli využívať. Teraz sa to, našťastie, zmenilo a ťažko skúšaný turistický ruch bude možné aspoň čiastočne obnoviť aj na tejto krásnej vodnej ceste,” skonštatoval minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).


Sleduj náš INSTAGRAM a spoznaj krásy Záhoria @zahori.sk


Na lodiach je potrebné dodržiavať prísne hygienické nariadenia, povinné sú ochranné rúška, rukavice alebo použitie účinnej dezinfekcie rúk. Hovorca MDV Ivan Rudolf zároveň pripomenul, že vodnú cestu môžu využívať občania Českej aj Slovenskej republiky, ak nebudú dlhšie ako 48 hodín v susednej krajine.

Ústredný krízový štáb povolil plavbu výletných lodí aj s pasažiermi od 15. mája 2020, prevádzkovatelia však musia začiatok plavebnej prevádzky oznámiť útvaru vedúceho hygienika rezortu dopravy. Od štvrtka (28. 5.) podľa ministerstva dopravy premáva počas pracovných dní už aj prievozná loď, tzv. kompa na vodnej ceste Morava medzi obcami Záhorská Ves a Angern/March.


.
Toto je čítané

Separ v Kútoch chytí mikrofón a odpáli strop! Ostáva posledných sto lístkov

Do Kútov sa po 11 rokoch vráti Separ. Koncert odohraje v Cuga…

BM: Ustekana sobota