Pandémia koronavírusu zasiahla aj športoviská, ktoré načas osireli. Dnes sa do nich už vracia život a ďalšie sa v súčasnosti na otvorenie pripravujú. Medzi ne patrí aj letné kúpalisko v Malackách.

kúpalisko Malacky
Foto: Malacky.sk

Správca malackých športovísk, organizácia AD HOC, ráta s letnou prevádzkou kúpaliska, a preto už počas mája začala s prípravou areálu. „Sme v pravidelnom kontakte s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva, takže už vieme približné hygienické podmienky prevádzky,“ opisuje situáciu riaditeľ AD HOC Dušan Rusňák.

Proces prípravy areálu, napustenie bazénov a schválenie od hygienikov trvá minimálne 4-5 týždňov. Ak vezmeme do úvahy aj ekonomické hľadisko, bazény by sa mali otvoriť ešte pred dátumom 1. júl. Blížiaca sa letná sezóna je plná otáznikov. „Vzhľadom na celkovú neistotu termínu otvorenia a predpokladu nižšej návštevnosti sme škrtli všetky plánované investície a obmedzili sme sa len na nevyhnutné úkony potrebné na sprevádzkovanie kúpaliska,“ vysvetľuje D. Rusňák a  priznáva: Zvažovali sme aj alternatívu, že by sa kúpalisko tento rok vôbec neotvorilo. Nakoniec sme sa rozhodli, že túto službu občanom poskytneme, hoci v obmedzených podmienkach. Tiež sme to považovali za gesto solidarity voči nájomcovi celoročnej gastroprevádzky v areáli, ktorému otvorené kúpalisko pomôže prežiť následky koronakrízy, a my neprídeme o nájomné.“

Vlani sa predalo 16 787 vstupov na kúpalisko, čo šéf AD HOC považuje za priemernú sezónu. Rekord, ktorý určite zostane v platnosti aj po tohtoročnom lete, zaznamenali v roku 2006, keď predali 25 456 vstupov. Priemer za posledných 10 rokov je okolo 16 tisíc.

O termíne otvorenia kúpaliska a prípadných hygienických obmedzeniach budeme verejnosť informovať.

M. Binčík, foto: D. Krakovský


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota