“Keď mi zavolal  zakladateľ Box clubu Holíč Michal Jurkovič, či urobíme športovo- charitatívnu akciu pre jednu maminku zo Skalice, neváhala som.  Spojili sme sily s úžasnou Zuzkou a vytvorili super fungujúci realizačný tím. Hneď sme sa pustili naplno do práce”, hovorí jedna z organizátoriek benefície, Romana Svatíková z OZ S Radosťou.

S myšlienkou pomôcť prišla Naďkina kamarátka Zuzka Šimlingerová, ktorú trápil vážny stav  blízkej osoby. Snažila sa hľadať pomoc, kde sa len dá. Spolu s členmi  Box Clubu Holíč v spolupráci s Tomim Kid Kovácsom sme zorganizovali Športovo- benefičný galavečer spojený so ženským pochodom, dali vyrobiť odznaky a tričká s nápisom Pre Naďu, ako znie samotný názov celej benefície.
Všetko však stopla pandémia. V tomto zlom období zistili Naďke pľúcnu embóliu po tom, čo jej pečeň zasiahol rozsev metastáz. Jediná nádej na zlepšenie stavu je imunoterapia, ktorá stojí desaťtisíce eur. Všetky plány na benefičné akcie, kde sa mohli peniaze získať, však boli pre karanténu zrazu preč. “S FS Valša, v ktorom pred ochorením Naďka tancovala, sme spolupracovali pri organizácii benefičného galavečera. S radosťou sme prijali návrh na stánkový predaj výrobkov, ktoré sme už mali hotové. Obetavé členky súboru pridali ruku k dielu.  Ušili  rúška, vankúše, prestierania a iné krásne výrobky, aj s folklórnym motívom. Postupne sa k nám pridávajú  handmade tvorcovia, čomu sa veľmi tešíme.”, Romana Svatíková, OZ S Radosťou.
Kamarátke Zuzke sa podarilo zohnať slušná čiastka peňazí, ale stále to nie je dostačujúce. Benefícia bola znovu zahájená hneď, ako to bolo možné. Začiatkom minulého mesiaca sa uskutočnil úspešný predaj výrobkov v Holíči a Skalici, preto sme sa rozhodli akciu zopakovať.
Predajný stánok FS Valša bude umiestnený vo štvrtok (18.6.) na Námestí mieru v Holíči a  v piatok (19.6.) pri Slovenskej pošte  v Skalici, obidva dni v čase 09:00-16:00.
Kúpou trička, rúška alebo odznaku zvýšite šancu na ďalšiu možnú liečbu. Celý výťažok z predaja bude uložený na Naďkin transparentný účet, kde môžete kedykolvek prispieť  maminke dvoch malých detí Naďke (37 r.) zo Skalice.

.
Toto je čítané

Speváčka LARA MORR vydala novú pieseň S Tebou

S hudobnou novinkou v tomto roku prichádza charizmatická speváčka pochádzajúca z Gbiel,…

BM: Ustekana sobota