V 1.kole nadstavbovej časti Fortuna ligy sme uhrali na domácom ihrisku proti futbalistom Serede nerozhodný výsledok.

Foto: FKSenica.eu

FK Senica – ŠKF Sereď 1:1 (1:1)
FK Senica: Vorel – Mihál, Didiba, Lukáčik, Totka, Meliš, Duda (81.Černák), Yenne (46.F.Buchel), Moses, Sulley, Akinyoola.
ŠKF Sereď: Kanurič – Mečiar, Ba, Hučko, Duranski, Iván, Vuk, Potom, Špehar (63.Pankaričan), Vucenovič (59.Jarovič)
Góly: 45.Moses – 14.Vuk
Rozhodovali: Pavlík – Bobko, Jekkel.
Diváci: 340

V 9.minúte sa po prihrávke od Mosesa na hranici šestnásky uvoľnil Akinyoola, jeho strela ale nebola presná. O minútu neskôr sa snažil po chybe v obrane hostí presadiť Sulley, strela ghanského útočníka však nemala dostatočnú razanciu. Na opačnej strane sa v 13.minúte presadil po krídle Morong, jeho center našiel v šestnástke Potomu, ktorého strelu vytiahol Vorel na rohový kop. Z následneho rohu sme však inkasovali, loptu sa na zadnej tyči dostala až k nikým nestráženému Vukovi – 0:1. V 20.minúte načasoval Yenne loptu do behu Akinyoolovi, domáci zakončovateľ z uhla proti brankárovi hostí nezasiahol loptu ideálne. Hostia mali blízko k druhému gólu v 21.minúte, Iván odcentroval z pravej strany na Vuka, ten v dobrej pozícii prestrelil našu bránu. V 30.minúte bol blízko k vyrovnaniu Sulley, prihrávku za obranu od Akinyoolu odkopla obrana hostí v poslednej chvíli. Po rohovom kope to skúšal z hranice šestnástky Yenne, strela nigérijského futbalistu ale nebola dostatočne razantná. V 36.minúte našiel za obranou ukážkovou prihrávkou Moses Sulleya, druhý menovaný sa pokúsil prehodiť brankára hostí, bránu však vysoko prestrelil. V 40.minúte si vypracovali hostia ďalšiu nebezpečnú príležitosť, Iván načasoval Vucenovičovi výbornú prihrávku, ofenzívny hráč hostí za zadnej tyči loptu našťastie pre nás netrafil. Pred odchodom do kabín sa nám podarilo vyrovnať, aktívny Moses začal akciu na ľavom krídle, po spracovaní a zakončení v podaní Sulleya sa dostal k odrazenej lopte a dotlačil ju za chrbát Kanuriča – 1:1.

Po zmene strán sa dostal do výbornej príležitosti Sulley po centri Mosesa, loptu hlavičkou však trafil nepresne v záklone. O niekoľko sekúnd neskôr ponúkol podobný center z krídla striedajúci Filip Buchel, tentokrát hlavičkoval nepresne Lukáčik. V 54.minúte ponúkol Akinyoola príležitosť na skórovanie Filipovi Buchelovi, mladý 17-ročný futbalista preváhal ideálny okamih na zakončenie – jeho strelu hostia zblokovali na rohový kop. V 66.minúte sa na strane hostí nebezpečne uvoľnil vo vnútri šestnástky Vuk, jeho strelu s námahou vyrazil Vorel. V 74.minúte sa presadil na ľavom krídle Moses, vo vnútri šestnástky zvolil zakončenie – jeho strela rozvlnila iba bočnú sieť. Na druhej strane našiel Vuk opäť centrom z krídelného priestoru Ivána, hosťujúci hráč zakončoval netradične hruďou tesne vedľa pravej žrde. V 90.minúte mal na kopačkách osud stretnutia striedajúci Černák, ktorý zakončoval spoza šestnástky po výbornej akcii Mosesa – hosťujúci gólman Kanurič vytiahol výborný zákrok a svoje mužstvo podržal.

Ohlasy trénerov

Ján Bíreš (hlavný tréner FK Senica): “Prehajdákali sme celý prvý polčas, povzdbudením bol náš gól do šatne, ktorý sme skórovali keď sme mali na ihrisku o jedného hráča menej. Veľmi nás to povzbudilo. V kabíne sme cez polčas zvýšili hlas, čo padlo na úrodnú pôdu. V druhom polčase bol obraz našej hry úplne iný. Je pravda, že súper si vypracoval stopercentnú šancu, my sme však mohli zápas ukončiť v 90.minúte. Remíza je spravodlivá.”

Peter Lérant (hlavný tréner ŠKF iClinic Sereď): “Myslím, že sme dnes videli zaujímavé stretnutie. Na oboch stranách bolo množstvo príležitostí. V prvom polčase sme mohli viesť o 2-3 góly. Nakoniec sme inkasovali v závere prvého polčasu po chybe. Druhý polčas sme mali v zápase dobré okamihy, na druhej strane dobré príležitosti si vypracovala po centroch aj Senica. Myslím si, že deľba bodov je spravodlivá.”


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota