Po dlhých siedmich mesiacoch sa futbalisti MFK Skalica predstavili na domácom ihrisku.

Foto: MFK Skalica

Od úvodných minút kropil trávnik intenzívny dážď. Do náznaku prvej vážnejšej situácie sme sa dostali v šiestej minúte. Nagy vysunul polovysokým pasom poza hosťujúcu obranu Mášika, ten sa k zakončeniu nedostal, keďže pred ním dobre vybehol Vavrúš. O päť minút sa snažil využiť mokrý terén Šebesta, jeho lob presvišťal vedľa hosťujúcej brány. V 20. minúte sa odhodlal v pokutovom území k peknému sólu Blažek, lopta sa napokon dostala cez Mizeráka až na hlavu Šulca, ktorý síce rozvlnil sieť, ale len z jej vrchnej časti. Vzápätí sme zahrávali priamy kop, Nagyov center nasmeroval do „päťky“ Šebesta, hlavou loptu pohladil Ranko tesne vedľa. V 25. minúte sa zastreľoval zo strednej vzdialenosti Blažek, lopta nabrala na mokrom teréne rýchly sklz, no medzi tri žrde napokon nedoputovala. Naša aktivita pokračovala aj naďalej, z ľavej strany si zbehol do pokutového územia Mášik, na jeho prihrávku Šulc nedočiahol. Po vyše polhodine hry sme zahrávali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, Nagyov pokus hosťujúci brankár len s námahou vytesnil. Päť minút pred koncom prvého dejstva sme sa dostali do vedenia, z pokutového kopu sa presadil Nagy, keď prečítal pohyb Vavrúša a loptu nasmeroval do stredu brány.

Prestávkový program ozvláštnilo blahoželanie k životnému jubileu pána Vaška, člena predstavenstva MFK Skalica. Týmto mu želáme všetko dobré.

Do druhého dejstva vstúpili mužstvá bezo zmien v základných zostavách. Po strate lopty v strede poľa sa dostal v 60. minúte do náznaku príležitosti Slebodník, situáciu vzadu vyriešil Mizerák. O osem minút vyzval Blažek k streleckému pokusu Nagya, dobrým obranným zákrokom mu pokus zblokoval Luberda. V 71. minúte zavelil prienikovou prihrávkou za hosťujúcu obrannú líniu Šebesta, dopredu sa rútil Šulc, všetko hasil včasným vybehnutím Vavrúš. O štyri minúty si po Junasovom dlhom výkope prebral na pravej strane loptu Šebesta, hosťujúci brankár ju spoľahlivo skryl do svojich rukavíc. Na druhej strane sa desať minút pred koncom riadneho hracieho času dostal do príležitosti Andrić, jeho hlavičku Junas dokázal skrotiť. V 84. minúte sa opäť rútil dopredu Šulc, ale jeho snaha nájsť nabehnutého Šebestu s Kollárom bola márna. O tri minúty vytesnil Šebestov prízemný pokus Vavrúš do bezpečia. V úplnom závere stretnutia sme mohli pečatiť skóre stretnutia na 2:0, Šulcovej strele zmarila gólovú príchuť ľavá tyč.

MFK Skalica – FK Poprad 1:0 (1:0)
Gól: 40. Nagy (z 11 m). Rozhodovali: Dohál – Kováč, Vitko, ŽK: Švrček – Gallovič, Grešák, Horváth, 340 divákov

FK POPRAD: Jozef Kostelník, trenér: “Po dlhej dobe bez zápasovej praxe podali hráči oboch mužstiev veľmi dobrý, behavý výkon. Hralo sa do 90. minúty, hlavne v závere to bolo hore-dole. Som rád, že sme vyhrali na nulu. V prvom polčase sme mali tri-štyri šance, keď sme mohli ísť do výraznejšieho vedenia. V druhom polčase sme si to ustrážili, v jednej situácii nás podržal Maťo Junas. My sme mali nejaké brejkové situácie, kde sme tiež mohli dať nejaké góly.”


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota