Trnavská župa pristúpi k otvoreniu stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti iba v dňoch pondelok a utorok (29.- 30. júna 2020), a to na čas štyroch hodín Stane sa tak výhradne pre účely ukončenia prebiehajúceho školského roka 2019/2020.

Trnavský župan Jozef Viskupič

Z tohto dôvodu nebudú fungovať školské jedálne ani internáty. Žiakom budú odovzdané vysvedčenia a vymenené učebnice a v prípade žiakov stredných odborných škôl aj pracovné náradie.

„K situácii sme sa snažili pristúpiť racionálne. Ministerstvo školstva akceptovalo naše pripomienky a zapracovalo ich do usmernenia upravujúceho otváranie stredných škôl v rámci uvoľňovania preventívnych opatrení. Riaditeľom stredných škôl v našej zriaďovateľskej pôsobnosti odporúčame otvoriť školy len za účelom jednoduchšieho uzatvorenia školského roka. Náš postup pramení z faktu, že v niektorých školách sme už spustili údržbu a prípravu na budúci školský rok. Navyše, v internátoch, ktoré slúžili ako karanténne centrá, aktuálne prebieha veľké upratovanie. Zároveň, otvárať školské jedálne a internáty na tak krátky čas by bolo nehospodárne,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

V školách s väčším počtom žiakov je situácia riešená individuálne. Žiaci a rodičia dostanú konkrétne informácie a inštrukcie od vedení jednotlivých stredných škôl.


.
Toto je čítané

BSK rekonštruuje v Závode dva mosty ponad diaľnicu D2

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (SC BSK) pokračuje s realizáciou opráv mostov,…

BM: Ustekana sobota