Správu priebežne aktualizujeme: Rieka Morava sa vrátila do svojho koryta. Hraničný priechod Moravský Svätý Ján – Hohenau je opäť otvorený. 

Stav hladiny rieka Morava v Moravskom Svätom Jáne (24.6. 2020) Zdroj: SHMÚ

 

pôvodná správa uverejnená v pondelok 22.6.
Rieka Morava sa na hraničnom priechode Moravský Svätý Ján – Hohenau vylieva zo svojho koryta. Očakáva sa jej vzostup až na úroveň druhého povodňového stupňa.

Polícia uzavrela hraničný priechod Moravský Svätý Ján – Hohenau, Foto: Polícia

Z dôvodu zvýšenej hladiny vodného toku Morava, ktorá sa vyliala na cestu na rakúskej strane, je hraničný priechod Moravský Svätý Ján – Hohenau do odvolania zatvorený.

“Žiadame vodičov, aby využili na prepravu iný hraničný priechod a ceste sa vyhli. Nie je vylúčené, že môže prísť k zatopeniu aj ďalšej časti vozovky.” informovala Záhorí.sk policajný hovorkyňa Mária Linkešová.

Pohľad na priechod cez rieku Morava na Rakúskej strane. Foto pondelok 7:30 (22.6.) Veronika Zaicová
Hladina rieky Morava v Moravskom Svätom Jáne, Zdroj: SHMÚ.sk

Povodeň z trvalého dažďa
Vzhľadom na súčasné a aj ďalšie predpokladané zrážky v českom povodí Moravy očaká SHMÚ na slovenskom úseku Moravy pokračujúci vzostup vodnej hladíny na úrovni 1. a 2. SPA. Trvanie výstrahy: od 21.6. 12:00 do 24.6. 12:00

Pre vysokú hladinu rieky Morava nepremáva kompa Záhorská Ves – Angern. Na cestu do Rakúska preto použite hraničný priechod v Břeclave alebo v Bratislave.

Situáciu aktuálne sledujeme – správu budeme aktualizovať.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota