Skalické dni, ktoré boli tento rok naplánované na 11.-13 september 2020, sa neuskutočnia.Informuje o tom web mesta Skalica.

Vzhľadom na prísne opatrenia, pokiaľ ide o organizovanie verejných akcií sa v Skalici rozhodli tento rok jednu z najvýznamnejších kultúrnych akcií mesta neuskutočniť.
Veľmi nás to mrzí. Robili sme všetko, aby sme Skalické dni mohli pre našich ľudí organizovať. Situácia je však veľmi ťažká. Na jednej strane sú to prísne podmienky, ktoré dovoľujú organizovať verejné akcie len s maximálnym počtom 1 000 ľudí. Bolo by veľmi ťažké dodržať toto nariadenie. Na druhej strane, aj keď je epidemiologická situácia aktuálne priaznivá, stále nám môže hroziť ešte druhá vlna koronavírusu,“ povedala Anna Mierna, primátorka mesta Skalica.

Aj napriek opatreniam v súvislosti s ochorením COVID-19 sa letná turistická sezóna v Skalici začala 30. mája 2020. Počas sezóny je návštevníkom mesta k dispozícii celkom 12 pamiatok a sprevádzanie prebieha formou prehliadky so sprievodcom. Vzhľadom na aktuálnu situáciu je potrebné dodržiavať prísne hygienické opatrenia.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota