V Záhorskom osvetovom stredisku (ZOS) v Senici sprístupnili interaktívnu výstavu s názvom „Ja, Milan Rastislav Štefánik“.

Určená je predovšetkým pre deti a mládež, ktorí sa dozvedia zaujímavosti o živote Štefánika. Výstava je sprístupnená do 30. júla vo výstavnej sále ZOS. TASR o tom informoval Miroslav Koprla z osvetového strediska.

Výstava prezentuje osobnosť Štefánika z viacerých pohľadov jeho dobrodružného života, či už ako vedca, vynálezcu, diplomata, politika, vojaka, spolutvorcu prvého spoločného štátu Čechov a Slovákov. “Expozícia sa venuje aj povolaniu astronóma, vďaka ktorému šesťkrát vystúpil na najvyšší vrch Európy – Mont Blanc. Záľubu v cestovaní dokazuje aj skutočnosť, že pri svojich expedíciách navštívil takmer všetky kontinenty – okrem Antarktídy,” uviedol Koprla. Záverečná časť expozície je venovaná miestu jeho posledného odpočinku – mohyle na Bradle.

Súčasťou výstavy sú aj tvorivé dielne pre žiakov, kde sa deti interaktívnou formou dozvedajú skutočnosti zo života a diela Štefánika. “Deti si môžu poskladať či vymaľovať mohylu, zostaviť puzzle s motívmi Štefánika, vytvoriť si vlastný komixový príbeh o jeho živote, zahrať sa na astronómov, alebo zodpovedať pripravený kvíz,” doplnil Koprla.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota