OZ Nordic Walking Rohožník a Obec Rohožník usporiadali v sobotu 27. júna 2. ročník turistického pochodu Rohožnícka 12.   

Hlavná trasa 12 km pochodu viedla lúkami a lesom pod Malými Karpatami s dvoma stanovišťami na Poľovníckej chate a Kaplnke sv. Urbana. Trasa pre rodičov s deťmi s animačným programom bola kratšia, merala 4 km. Deti počas trasy a na dvoch stanovištiach plnili jednoduché úlohy na tému Mladí zálesak a Ochranca prírody. Na každej z trás bola možnosť si oddýchnuť pri ohnisku. V cieli dostal každý účastnícky diplom a medailu za úspešné absolvovanie trasy.

Celkovo sa pochodu zúčastnilo 168 turistov, 113 na 12 km trati a 55 na detskej. Najstaršou účastníčkou bola 68 – ročná Katarína z Bratislavy, najmladšími boli dvojičky Juraj a Jakub z Rohožníka. Najpočetnejšia bola 16 – členná skupina NW zo Štvrtka na Ostrove a prišla aj 7 – členná skupina walkerov z Hodonína.

„Poďakovanie patrí členom OZ Nordic Walking Rohožník, Obci Rohožník, Poľovníckemu združeniu Hôrka Rohožník, Bufetu Rašelina Rohožník, Detskej organizácii Fénix – Maldí Zálesáci, VO Záhorie, Rybárskemu zväzu Rohožník, CHKO Záhorie, OZ Náš Rohožník. Už teraz sa tešíme na nasledujúci 3. ročník,“ povedala organizátorka Renata Beňová z OZ Nordic Walking Rohožník.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota