Fanúšikov športu, najmä toho lokálneho, čaká futbalový sviatok. Na štadióne FK Senica sa uskutoční finále pohára Sportika Cup (pod záštitou OBFZ Senica). Predstavia sa najúspešnejšie mužstvá v tomto pohárovom formáte – FC Družstevník Rybky a TJ Družstevník Hlboké.

Bude vypredané v rámci povolenej kapacity?
O zápas je veľký záujem. Účastníci zápasu majú k dispozícii od OBFZ Senica po 300 lístkov, ktoré si s veľkou pravdepodobnosťou našli svojich majiteľov. Ďalších 600 lístkov už je podľa našich informácií predaných. Pri súčasnej kapacite štadióna v súvislosti s opatreniami je povolený vstup celkom 2500 fanúšikom.

Ak počítame s tým, že ženy a deti majú vstup bezplatný a na každý „predaný“ lístok pribudne jeden fanúšik ženského pohlavia alebo ratolesť, môžeme už teraz počítať s účasťou nad 2000 ľudí.

Prídete si pozrieť „družstevné derby“ a finále aj vy?

Oba kluby boli v aktuálnej sezóne na špici tabuľky najvyššej okresnej súťaže. Zápas medzi Rybkami a Hlbokým je zároveň veľkým derby, nielen z pohľadu ich blízkosti, ale aj spoločným sponzorom – PD Senica. Preto je toto derby označované za „družstevné“.

Oba kluby na zápas pozývajú fanúšikov futbalu. „Je to udalosť a sviatok pre oba kluby. Za svoje mužstvo môžem povedať, že s moc tešíme a zodpovedne sa pripravujeme. Berieme to ako zavŕšenie našej práce počas sezóny, i keď tá bola ukončená anulovaním výsledkov. Verím, že chlapci sa dobre pripravia a na ihrisku nechajú všetko! Očakávam kvalitný zápas s kvalitným súperom pred peknou návštevou. Súpera rešpektujeme no veríme si... No ako sa vraví zápas začína od 0:0 a tak šance sú 50% na 50%…“ vyjadril sa Karol Fabián, tréner TJ Družstevník Hlboké.

Tréner FC Družstevník Rybky, Tomáš Duška sa vyjadril v podobnom duchu: „Na zápas sa všetci tešíme – od realizačného tímu, cez hráčov až po fanúšikov. Veríme, že pre nás dopadne úspešne. Veľa hráčov z oboch tímov sú odchovancami akadémie FK Senica, medzi nimi aj bývalí „ligisti“, „druholigisti“ alebo u nás aj bývalý reprezentant SR vo futsale. Zápas z môjho pohľadu bude veľmi zaujímavý pre divákov, verím, že sa bude hrať futbal tak, aby si ho obe mužstvá užili a samozrejme, aby si ho užili aj diváci.“

Súpisky mužstiev

Chystáte sa podporiť tento futbalový „sviatok“? Prihláste sa do udalosti na Facebooku: https://www.facebook.com/events/559032275047982/

Predaj lístkov
Zápas sa uskutoční už túto nedeľu (05.07.). Hrať sa bude od 17:00. Lístky si môžete zakúpiťkaviarni v SeniciPositivo Café & bar. Ako sme uviedli vyššie, záujem klubov, obcí ale aj verejnosti je veľký.

Veríme, že splní očakávania a fanúšikovia si prídu na svoje. Organizácia zápasu bude spĺňať kritériá ligového zápasu, za čo patrí poďakovanie OBFZ Senica a FK Senica.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota