Vedenie Oblastného futbalového zväzu Senica v nedeľu (5.7.), deň pred rozlosovaním nového súťažného ročníka zasadalo a kompletne zmenilo majstrovskú súťaž.

Ilustračné foto 123rf.com

Dlhé roky sa o tom len hovorilo a po korona stopke to prišlo. Nový súťažný ročník bude v znamení zmien. Pravdepodobne všetko odštartoval klub TJ Slavoj Moravský Svätý Ján, ktorý si podal prihlášku do okresnej súťaže (6. liga). Rozhodol sa tak po rokoch trápenia opustiť krajskú futbalovú súťaž a vyskúša štastie v okresnej.

Kedže sa posledný ročník pre koronavírus nedohral a nemal nikto vypadnúť ani postúpiť ocitlo sa v majstrovstvách okresu sedemnásť mužstiev.  Zväz sa podľa našich informácií rozhodol pozvať do majstrovskej súťaže Kúty, Jablonicu a Čáry. Sporný je výber troch postupujúcich nakoľko ŠTK svojím rozhodnutím (26.3.) zrušilo súťaž dospelých, anulovalo výsledky a podľa ich rozhodnutia nikto nemal postúpiť ani zostúpiť. Prečo sa rozhodli brať do úvahy výsledky nedohratej súťaže nie je jasné.

“Oficiálne vyjadrenia dávame výhradne na našu webovú stránku, Futbalnet.sk a Oficiálnu FB stránku ObFZ Senica.” napísal pred časom pre Záhorí.sk v inej téme  podpredseda výkonného výboru ObFZ Senica Peter Koprla. Dôvod rozhodnutia pravdepodobne vysvetlí vedenie ObFZ Senica na pondelkovom (6.7.) rozlosovaní.

Uznesenie o zrušení futbalových súťaží ObFZ Senica zverejnené 27.3. na oficálnom Facebookvom profile ObFZ Senica.

Podľa zatiaľ neoverných informácií sa dvadsať mužstiev majstrovstiev oblasti rozdelí do dvoch skupín, v ktorých po dvoch odohratých kolách vzájomných zápasoch budú vytvorené skupiny o postup a vypadnutie.

6. liga MO Senica
skupina A
Borský Mikuláš, Borský Svätý Jur, Čáry, Kúty, Kopčany, Lakšárska Nová Ves, Moravský Svätý Ján, Šaštín, Stráže a Štefanov

skupina B
Hlboké, Cerová, Dubovce, Jablonica, Oreské, Popudinské Močidľany, Radošovce, Rybky, Rohov a Sobotište.

Nie každému sa nový hrací systém páči. Ľubomír Pavlík sa na Facebooku FK Cerová pýta či ObFZ Senica dodrží to čo je v pravidlách, “Musí byť zachovaná rovnaká šanca pre všetkých a tak nie je možné určiť postupujúceho a zostupujúceho. Jeseň bola zrušená, súťaž anulovaná! No vyzerá to, že ObFZ ukáže prstom na dalšie 3 mužstvá, ktoré MO doplní. Náš názor, bolo by to rozhodnutie proti SP čl. 9/1, 4.”

7. ligu po odchode troch mužstiev doplní Trnovec.

 

V prípade záujmu Výkonného výboru ObFZ Senica doplníme ich vyjadrenie.


.

BM: Ustekana sobota