Aktualizované 7.7. 13:30: Pri Moravskom Svätom Jáne prešiel osobný vlak spadnuté trolejové vedenie. Doprava v úseku Sekule – Veľké Leváre je od 16:00 prerušená.

Foto: Policia SR

13:30 Železniční policajti boli včera požiadaní o pomoc pri spadnutom trolejovom vedení pri železničnom priecestí Moravský Svätý Ján – Závod.

Osobný vlak včera vošiel do uvoľneného trolejového vedenia a došlo k výboju elektrického prúdu. Vlak zostal uväznený pod spadnutým trolejovým vedením. Vo vozňoch sa nachádzalo 32 cestujúcich, ktorí sa nezranili.

Asi po 90 minútach polícia vykonala evakuáciu vlaku. Cestujúci mohli bezpečne opustiť vlak a v ceste pokračovali náhradným autobusom. Ako uviedol rušňovodič, pri vedení si vlaku si pred sebou uvoľnené trolejové vedenie nevšimol. Dychová skúška bola u muža negatívna.  Železničné priecestie bolo opätovne otvorené až po  21:00. Polícia preveruje konanie rušňovodiča ako priestupok v zmysle zákona o doprave a dráhach. Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


prvá správa pondelok 6.7.

17:40 Náhradná autobusová preprava na danej trati je zabezpečená v úseku Veľké Leváre – Kúty. Niektoré medzinárodné vlaky boli odklonené cez Trnavu.


17:15 Zmena: Pasažierov nemusia previesť hasiči. Zmení sa nástupná stanica náhradnej prepravy na Poľovnícky dom na Husarisku v Moravskom Svätom Jáne.


Vlak pred Moravským Svätým Jánom, Foto: Anton Emrich

16:30 Hasiči vyslobodia pasažierov z vlaku hneď ako to bude bezpečné. Prevezú  ich k obecnému úradu odkiaľ im železnice zabezpečia náhradnú prepravu. Všetci pasažieri sú v poriadku.

Na uvedenej trati budú vlaky naberať meškanie a podľa infomácií Železničnej spoločnosti Slovensko budú niektoré vlaky aj odrieknuté.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota