Projektová dokumentácia pre výstavbu diaľničnej križovatky D2 Rohožník by mala byť k dispozícii v prvej polovici roku 2021.

Grafické zobrazenie navrhovanej novej diaľničnej križovatky D2 – Rohožník, variant 2, ktorý dostal už zelenú ministerstvom životného prostredia.

Uviedla to hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková: „Na základe aktuálneho harmonogramu prípravy stavby D2 križovatka Rohožník je prevzatie dokumentácie pre územné rozhodnutie a dokumentácie stavebného zámeru naplánované na prvý polrok 2021. Následne budeme v procese prípravy pracovať na získaní právoplatného stavebného povolenia.”

Diaľničná križovatka D2 Rohožník má odkloniť ťažkú nákladnú dopravu, ktorá smeruje od Rohožníka a ďalších obcí malokarpatského podhoria na diaľnicu D2. Tieto vozidlá momentálne musia prechádzať cez obývané časti Malaciek, ba dokonca popred malackú nemocnicu.

O výstavbu križovatky sa dlhodobo zasadzuje primátor Malaciek Juraj Říha, za jeden z troch najdôležitejších projektov dopravnej infraštruktúry v Bratislavskom kraji ju považuje aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota