V bytovom dome na Štefánikovej ulici nahlásil jeden z jej obyvateľov ešte v pondelok večer výskyt neznámej dráždivej látky, ktorá sa šírila cez stúpačkovú šachtu.

foto mesto Sencia

„Zasahujúci príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Senici a príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave prieskumom zistili, že v byte na ôsmom poschodí je cítiť neznámy štipľavý zápach. Vykonali kontrolu bytového domu, zároveň uskutočnili kontrolné merania analyzátormi látok v ovzduší ako aj odbery vzoriek, ktoré budú analyzované v kontrolnom chemickom laboratóriu. Súčasne boli odvetrané vnútorné priestory obytného domu,“ ozrejmila Mária Zaťková z KR HaZZ v Trnave.

Hasiči vykonali aj kontrolné merania na prítomnosť zemného plynu, ktorý sa nepotvrdil. Záchranári ale preventívne nariadili evakuáciu štyroch bytových jednotiek na siedmom a ôsmom poschodí paneláku.„Mesto Senica bolo pripravené zabezpečiť náhradné ubytovanie, ktoré aj využila jedna pani v seniorskom veku, s presťahovaním jej pomohli príslušníci mestskej polície, ostatní si situáciu rozhodli vyriešiť s pomocou rodiny a známych,“ uviedol primátor Senice, ktorý bol takisto prítomný na mieste zásahu.

Situácia v bytovke je pod kontrolou, žiadne osoby neboli zranené a do uzávierky neboli známe oficiálne výsledky rozborov odobratých vzoriek.

Mgr. Tatiana Moravcová, hovorkyňa mesta Senica


.

BM: Festival Záhrad