Búrka, ktorá sa prehnala mestom Skalica v utorkových (28. 7.) večerných hodinách, nespôsobila žiadne straty na životoch a zdraví obyvateľov. TASR o tom informovala primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

Foto: Johanka Reháková

Zásah príslušníkov Hasičského a záchranárskeho zboru (HaZZ) a dobrovoľných hasičov pomohol k odstráneniu povalených stromov na cestných komunikáciách a s odčerpávaním vody v domoch.

Mestský krízový štáb zasadal ráno, s cieľom prijatia opatrení pre vyriešenie situácie. “Snažíme sa reagovať na všetky podnety občanov. Mestská spoločnosť Správa mestského majetku koordinuje zamestnancov s cieľom rýchleho odstránenia škôd, ktoré vznikli v dôsledku silného vetra a zatopenia kanalizačného systému. Pracujeme na tom, aby boli všetky dôsledky silnej búrky odstránené ešte dnes,” uviedla Mierna.

Materiálne škody na verejnom a súkromnom majetku v súčasnosti ešte nie je podľa vyjadrenia primátorky možné vyčísliť. Tá zároveň avizovala, že rokuje s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou o riešeniach na odstránenie dlhodobých problémov s kanalizáciou na území niektorých častí mesta.


.

BM: Ustekana sobota