Pozornosti bratislavských dopravných policajtov neuniklo vozidlo zn. Peugeot 207, ktorého vodič jazdil po Hlavnej ulici v Perneku z jednej strany vozovky na druhú, čím ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky.

Preto sa rozhodli ho zastaviť a skontrolovať. Po predložení potrebných dokladov policajti vodiča vyzvali aby sa podrobil dychovej skúške, ktorou mu bola nameraná hodnota 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje hodnotu 1,94 promile. Z dôvodu podozrenia zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Prípad sa realizoval v tzv. „super rýchlom“ konaní.

Vodiči pamätajte, že alkohol znižuje schopnosť sústrediť sa a správne a v čas reagovať na situáciu v cestnej premávke. Z uvedeného dôvodu sa jazde po požití alkoholu alebo návykových látok vyhnite a na spôsob svojej prepravy použitie mestskú hromadnú dopravu, taxislužbu, alebo oslovte niekoho, kto nepil. Polícia naďalej nebude tolerovať u vodičov jazdu pod vplyvom alkoholu.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota