Víťazmi piateho turnaja série majstrovstiev Slovenska v plážovom volejbale v Skalici sa stali Andrej Patúc s Tomášom Vojkovičom, v ženskej kategórii sa tešili české beachvolejbalistky Miroslava Dunárová s Danielou Résovou.

Patúc a Vojkovič zdolali v dramatickom finále Pavla Bartíka s Ivanom Povrazníkom 2:1 a Dunárová s Résovou si v boji o zlato poradili so Silviou Murínovou a Ivetou Mirandou 2:0.

Patúc a Vojkovič zavŕšili v nedeľu večer úspešné ťaženie na turnaji, ktorý sa pre nich začal už piatkovou kvalifikáciou na bratislavskom Draždiaku. Tam sa o účasť v hlavnej súťaži muselo bojovať po tom, čo v Skalici v utorok večer zaplavilo kurty. Bývalí úspešní volejbalisti vyhrali v hlavnej súťaži v Skalici päť zo šiestich zápasov a vždy v troch setoch. Jedinú prehru na turnaji utrpeli v treťom kole s neskoršími semifinalistami Brunom Pavličkom a Michalom Kilianom (0:2), ale v nedeľu ich už nezastavil nikto.

Vo finále vo veľkej dráme zdolali veterána Bartíka a Povrazníka 2:1, keď rozhodujúci set získali v pomere 19:17. “Tomáš povedal, že ‘This is my sen’ a ja súhlasím. Bol to neskutočný zážitok, super atmosféra,” povedal po úspešnom turnaji 35-ročný Patúc, majster Slovenska v beachvolejbale z roku 2009. “Toto bol náš vrchol, na ďalšie turnaje už nepôjdeme. Skalica je naša srdcovka, parádny turnaj, Špako (pozn. Roman Špaček) to tu organizuje výborne,” dodal Patúc. Radosť z dobrého turnaja mal aj o dva roky mladší Vojkovič. “Bolo to náročné, aj s piatkovou kvalifikáciou sme hrali desať zápasov, z toho osem tajbrejkov. Ďakujem Ondrejovi Hruboškovi, že ma kondične na tento turnaj pripravil, inak by som to nezvládol a už by som asi nestál na nohách,” dodal Vojkovič. Bronz získali Patrik Pokopec s Tomáš Patúcom, keď si v súboji o tretie miesto poradili s mladíkmi Brunom Pavličkom a Michalom Kilianom v dvoch setoch.

České plážové volejbalistky po minulotýždňovom prvenstve v Košiciach uspeli aj na Záhorí. Na turnaji prehrali jediný set. “Máme obrovskú radosť, že sme obhájili prvenstvo z Košíc. Hralo sa nám tu veľmi dobre. Škoda, že nemohli turnaj dohrať naše finálové súperky z Košíc Ľubka s Evou (pozn. Šipošová s Elekovou), tešili sme sa na odvetu,” povedala vyššie z dvojica Daniela Résová. Pre sympatické Češky to bol asi posledný turnaj na Slovensku. “Na budúci týždeň budeme v Brne a potom sa budeme sústrediť na českú sériu. Ale nechávame si ešte dvere otvorené,” dodala Dunárová.

Výborný turnaj odohrali aj Silvia Murínová s Ivetou Mirandou, ktoré nestačili len na Dunárovú a Résovú. Prehrali s nimi v treťom kole a potom vo finále. “Hrali sa mi úžasne, musím pochváliť aj moju partáčku Sisi, s ktorou som si to užila. Chcem pochváliť Slovenskú volejbalu federáciu a usporiadateľa turnaja v Skalici za skvelú organizáciu. Chodím aj na turnaje v Českej republike a môžem povedať, že tam to nemajú organizačne tak zvládnuté ako u nás, čo je super,” povedala 31-ročná Miranda.

Turnaj poznačilo sobotňajšie zranenie kolena Ľubice Šipošovej, ktorá nedohrala súboj so sestrami Erteltovými. Dvojnásobné víťazky z tohtoročnej série Šipošová – Eva Eleková tak skončili až na deviatom mieste.

Séria majstrovstiev Slovenska bude pokračovať v auguste “béčkovými” turnajmi v Prešove (8.-9. 8.) v Ružomberku a Strážskom (oba 15.-16. 8.) a Summer Beach Tour 2020 vyvrcholí finálovým turnaj v Bratislave na Draždiaku (22.-23. 8.) s priamymi prenosmi zo zápasov o zlato na Dvojke (RTVS).

Summer Beach Tour 2020 (M-SR v plážovom volejbale) – Skalica (kat. A)


MUŽI: Finále: Pavel Bartík, Ivan Povrazník (2.) – Andrej Patúc, Tomáš Vojkovič (16.) 1:2 (-17, 20, -17)
O 3. miesto: Bruno Pavličko, Michal Kilian (Q4) – Patrik Pokopec, Tomáš Patúc (3.) 0:2 (-15, 18)

ŽENY: Finále: Miroslava Dunárová, Daniela Résová (ČR-5.) – Silvia Murínová, Iveta Miranda (8.) 2:0 (12, 17)
O 3. miesto: Barbora Tokošová, Jana Šimanicová (4.) – Kristína Harmanová, Zuzana Reginová (2.) 2:0 (16, 19)

M-SR 2020 SENIOROV V PLÁŽOVOM VOLEJBALE – ZOSTÁVAJÚCI KALENDÁR AUGUST 8. – 9. 8.: Prešov (kat. B) 15. – 16. 8.: Ružomberok (kat. B) 15. – 16. 8.: Strážske (kat. B) 22. – 23. 8.: Bratislava-Draždiak (finálový turnaj)

Foto: SVF


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota