V rekreačnom stredisku Kunovská priehrada v okrese Senica pribudli od 7. augusta vodné a plážové atrakcie v rámci projektu financovaného Trnavským samosprávnym krajom (TTSK). TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

foto Facebook Mesto Senica

Samotný projekt vypracovalo mesto Senica a predkladala ho Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie. Trnavský kraj následne schválil na projekt dotáciu v celkovej výške 31.456,43 eura. “Z týchto financií sa nakúpili vodné a plážové atrakcie. Ide o šliapacie bicykle, kanoe, paddleboardy, ale aj ležadlá a súčasťou projektu je aj plážový volejbal a trampolína. Návštevníci priehrady si spomínané atrakcie môžu zapožičať denne od 10.00 do 19.00 h,” uviedla Moravcová.

foto Facebook Mesto Senica

Prevádzkovateľom provizórnej lodenice sú Rekreačné služby mesta Senica. “V pláne je ešte rekonštrukcia samotnej lodenice ako takej. Do úprav aj v tomto prípade zasiahli udalosti okolo ochorenia COVID-19, ktoré spôsobilo spomalenie realizácie úprav,” doplnila hovorkyňa mesta.

Výzva na podporu projektov regionálneho rozvoja, cez ktorú TTSK rozdelilo sumu 500.000 eur, bola zameraná najmä na projekty miestnych akčných skupín, oblastných organizácií cestovného ruchu i občianskych združení pôsobiacich v oblasti regionálneho rozvoja.


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota