Mestskí poslanci v Skalici na svojom poslednom zasadnutí odhlasovali predaj viníc vo vlastníctve mesta v celkovej rozlohe 4635 štvorcových metrov (m2).

ilustračné foto: 123rf.com

Skalica sa pozemky určené na pestovanie viniča pokúša predať už takmer rok. Na zastupiteľstve v auguste 2019 navrhla pri tomto pozemku mestská poslankyňa Ľubica Bučková cenu 45 eur za m2, ktorú väčšina poslancov odsúhlasila. Mesto napriek tomu, že vypísalo až tri kolá obchodnej verejnej súťaže (OVS), však záujemcu o pozemok za celkovú sumu 208.575 eur nenašlo.

Preto navrhlo predať tento pozemok za cenu 15,66 eura za m2, čo predstavuje sumu 72.585 eur. “Tri neúspešné kolá OVS potvrdili, že cena 45 eur za m2 bola neadekvátna. V žiadosti od spoločnosti, ktorá chce pozemok kúpiť, je navrhnutá cena šesť eur. Uvidíme, či bude akceptovať znalecký odhad,” uviedol k predaju poslanec Mestského zastupiteľstva v Skalici Rudolf Šantavý.

Poslanci napokon deviatimi hlasmi zo 16 prítomných predaj pozemku odsúhlasili. Mesto tak pozemok bude predávať o 135.990 eur lacnejšie, čo je len 34,8 percenta pôvodnej ceny požadovanej v obchodnej verejnej súťaži. Záujemcovia o vinohrady môžu predložiť svoju ponuku do 2. septembra.


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota