Mesto Šaštín-Stráže v okrese Senica počas národnej púte k Sedembolestnej Panne Márii, ktorá sa koná v polovici septembra, neposkytne tento rok predajné miesta na umiestnenie predajných stánkov. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

foto archív

Mesto k tomuto kroku pristúpilo v dôsledku epidemiologickej situácie. “Predajcovia, ktorí doručili žiadosť o vydanie povolenia na predaj, nebudú mať toto povolenie vystavené. Žiadosti k púti, ktorá sa uskutoční v roku 2021, budú akceptované až od 1. januára 2021,” doplnilo mesto.

Národná púť bude mať tento rok len farský rozmer. Potvrdil to predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský s tým, že dôvodom sú opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu.

Predseda KBS vysvetlil, že púte, ktoré každoročne bývali a mali národný charakter, ho tento rok mať nebudú. “Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne sa tento rok nebude konať národným rozmerom, ale bude vo farskom. Aby sa zachovalo to, čo sa žiada podľa hygienických opatrení,” ozrejmil Zvolenský.


.

BM: Festival Záhrad