Mesto Senica pripravuje obstarávanie na prevádzkovateľa mestskej hromadnej dopravy (MHD). TASR túto informáciu potvrdila hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

Foto: Záhorák

Súčasná zmluva so spoločnosťou Arriva Trnava vyprší 31. decembra. “Platná zmluva nebola stanovená cenou za kilometer. Budúca zmluva už tento údaj obsahovať bude. Mesto aktuálne platí rozdiel medzi skutočne vynaloženými nákladmi a tržbami za cenu lístkov MHD. Napríklad skutočne vynaložené náklady na prevádzkovanie MHD Senica za rok 2019 boli vo výške 188.702,98 eura,” uviedla Moravcová.

S dopravnou spoločnosťou malo mesto uzatvorenú zmluvu na desať rokov. “Na rovnaký čas je plánovaná aj nová zmluva. Predpokladaná hodnota zákazky bude stanovená na základe hodnoty zákazky za predchádzajúce obdobie zohľadnená o indexáciu cien,” doplnila pre TASR hovorkyňa mesta.

Podľa údajov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie mesto predpokladá celkovú odhadovanú hodnotu na 3.117.221 eur bez DPH. Predmetom zákazky je poskytovanie služby mestskej hromadnej dopravy v meste Senica na obdobie desiatich rokov, s možnosťou uplatnenia opcie na jeden rok.

Mesto zatiaľ neuvažuje o zásadných zmenách v MHD. “Momentálne v Senici jazdia štyri linky v rámci mesta a jeho mestských častí. Podľa všetkého bude zachovaný pôvodný rozsah,” reagovala hovorkyňa mesta na dotaz o prípadnom rozšírení spojov.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM: Ustekana sobota