Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1 a pol milióna € od vlády Slovenskej republiky na jej výstavbu.

Návrh arény predstavuje športový tréningový komplex, ktorého súčasťou by mala byť okrem hokejovej haly aj multifunkčná športová hala pre kolektívne športy, silovo-kondičná príprava, ubytovacie kapacity pre športovcov a potrebné technické zázemie.

Projekt navrhuje dve nadzemné podlažia a okrem športových hál aj doplnkové funkcie (ubytovanie pre športovcov, hokejový trenažér, menšia telocvičňa pre rozcvičenie, priestory pre regeneráciu, menšie obchodné prevádzky a priestory pre správu objektu). Každá z hál má vlastné samostatné zázemie so šatňami a hygienou.

Multifunkčná hala je navrhnutá pre rôzne druhy športov s tým, že je možné ju spúšťacími sieťami priečne rozdeliť na 2 až 3 ihriská. Hokejová hala je navrhnutá ako tréningová s rozmerovými parametrami pre extraligu a pre prípadné medzinárodné turnaje. Aréna bude slúžiť obyvateľom Malaciek i celého okresu. Halu budú využívať rekreační športovci i športové kluby na prípravu, takže bude znamenať dôležitý impulz aj pre profesionálny klubový šport.

Mesto už zabezpečilo pozemok v lokalite Píla v blízkosti nového záchytného parkoviska s rozlohou takmer 13 000 štvorcových metrov. Aréna bude mať vlastné obslužné parkovisko, vrátane odstavného pásu pre autobusy. Jej financovanie je naplánované ako kombinácia viacerých zdrojov: okrem štátnej dotácie aj mestskými financiami a investičným úverom. Výslednú cenu realizácie vygeneruje proces verejného obstarávania na dodávateľa.

„Ďakujem podpredsedníčke vlády Veronike Remišovej, ministrovi financií Eduardovi Hegerovi aj splnomocnencovi vlády pre mládež a šport Karolovi Kučerovi za to, že chápu potrebu modernej športovej arény pre celý región a že potvrdili rozhodnutie predchádzajúcej vlády o pridelení dotácie. Veľmi si to vážime. Naša veľká vďaka patrí aj predsedovi Bratislavského samosprávneho kraja Jurajovi Drobovi, ktorý dlhodobo podporuje rozvoj Malaciek a okolia. Postavil sa za nás aj v čase, keď mnohí spochybňovali pripravenosť mesta aj okolnosti a spôsob, za ktorých bola dotácia schválená,“ skonštatoval primátor Juraj Říha.

Ľubica Pilzová, vizualizácia: Cityprojekt s. r. o., Ing. arch. Pavol Citovický


.
Toto je čítané

Volkswagen Slovakia v roku 2023 zvýšil počet vyrobených vozidiel na takmer 330 000

Výrobná spoločnosť Volkswagen Slovakia ukončila rok 2023 výsledkami, ktoré potvrdzujú dobrú kondíciu…

BM: Ustekana sobota