Pri cestovaní autobusom budú môcť cestujúci v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) využiť čipovú kartu s viacerými výhodami. TASR o tom informovala spoločnosť Arriva Trnava.

Karty budú môcť využiť cestujúci v okresoch Trnava, Piešťany, Senica a Hlohovec. “Vďaka čipovej karte sa cestujúci prepravia v mestskej hromadnej doprave v Trnave, Piešťanoch, Senici a Hlohovci, ako aj v prímestských autobusových linkách v týchto okresoch a čiastočne aj v okrese Skalica. Tento rok už kartu akceptujú aj ďalší dopravcovia zapojení do projektu Slovenský dopravný pas,” uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Peter Nemec.

Ako doplnil, vybavenie čipovej karty je jednoduché. Po vyplnení žiadosti a jej predložení na zákazníckom centre v Trnave, Piešťanoch, Senici alebo Hlohovci bude vystavená na počkanie. Žiadosť nájdu záujemcovia na webovej stránke spoločnosti a v každom zákazníckom centre.

S čipovou kartou žiaci a študenti v Trnavskom kraji ušetria 0,08 až 0,15 eura za jazdu. Dospelí cestujúci získajú zľavu vo výške štyroch až 27 percent z bežného cestovného.


.

BM: Festival Záhrad