Na začiatku septembra darovala Nadácia Križovatka nemocnici 13 monitorov dychu BabySense II v hodnote 1040 eur a 150 balení plienok v hodnote 807 eur.

Monitory pomáhajú kontrolovať dýchanie detí ohrozených Syndrómom náhleho úmrtia dojčiat SIDS a upozornia na anomálie v dýchaní pomocou svetelného a zvukového signálu. Sú jediným spoľahlivým pomocníkom rodičov a personálu nemocnice pri strážení dýchania bábätiek.

„Partnerstvo neonatologického oddelenia a Nadácie Križovatka pri ochrane zdravia novorodencov funguje v našej nemocnici dlhodobo a sme vďační, že teraz môžeme rozšíriť spoluprácu aj na pediatriu,“ uviedla k spolupráci s nadáciou primárka pediatrického oddelenia MUDr. Erika Vávriková a dodala: „teší nás, že teraz môžeme vybaviť monitormi dychu aj lôžka pre dojčatá.“

Ročne zapožičia neonatologické oddelenie skalickej nemocnice do domácej starostlivosti okolo 100 monitorov dychu. Aktivitu domácej starostlivosti o bezpečnosť najmenších pacientov sa nemocnici darí podporovať vďaka projektu mimovládnej neziskovej organizácie Nadácie Križovatka Mamička, dýcham. Projekt zapožičiavania monitorov dychu funguje v nemocnici od roku 2008 a vďaka tomu nemocnica získala od Nadácie Križovatka celkovo 42 monitorov dychu k starostlivosti o predčasne narodené aj termínové bábätká.

Monitory nemocnica získala vďaka veľkorysej podpore spoločnosti 101 Drogérie.


.