Hoci tento rok športovým podujatiam nepraje, tradičný beh v Malých Karpatoch sa uskutoční podľa plánu. Štartuje sa, ako inak, z Marianky a pobeží sa 5,5, 10 km, štafety na 3 x 5,5 km s APEXOM a detské behy. 10. výročie tohto obľúbeného horského behu však prinesie aj malé zmeny a bude prebiehať za prísnych hygienických opatrení, ktoré si vyžaduje aktuálna situácia.

Aj napriek nepriaznivej situácii je o podujatie veľký záujem, kapacita bežcov, 450 dospelých a 200 detí sa pomaly napĺňa, takže ak máte chuť na príjemne strávený deň spojený s behom v lesoch Malých Karpát, prihlásiť sa ešte stále môžete na www.vysledkovyservis.sk.

 

Štartový balík a medaila pre každého nebudú chýbať ani tento rok

Každý bežec dostane okrem štartového balíku aj medailu z limitovanej edície, ktorá svojím dizajnom pripomína štartové číslo samozrejme s číslo 10., ktoré predstavuje 10. ročník podujatia. V cene štartovného je aj občerstvenie pre každého bežca v cieli a aj po behu. Športovci hlad zaženú gulášom od miestneho gulášmajstra a vyhláseným pečivom z pekárne Kvetoslavov alebo čerstvým ovocím.

 

Oslava 10. výročia

Futbalové ihrisko v narodeninovom štýle si všimnete na prvý pohľad. Po ukončení všetkých kategórií a vyhlásení výsledkov sa zúčastnení môžu ešte zabaviť. Pripravená bude narodeninová torta a DJ. A kto bude vládať, môže si ešte zatancovať.

 

Šetríme prírodu

Aj tento rok nám s ekológiu pomôže obec, ktorá nám zapožičia zberné nádoby a kontajnery. Chceme totiž separovať odpad, a veríme, že vy tiež. Preto sa vyhýbame plastovým fľašiam a voda bude pripravená rovno z cisterny od Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Na výrobu medailí a trofejí používame drevo a na jedlo využívame kompostovateľné riady. Tiež prosíme bežcov, aby nechodili každý v jednom aute, pretože parkovacie plochy sú pre stavbu multifunkčného ihriska obmedzené. Zvezte sa viacerí bežci jedným autom, urobíte radosť dobrovoľníkom pri parkovisku aj prírode .

 

Prečo by ste mali prísť

Dôvodov je viacero. Rok 2020 sme oveľa viac, ako je zdravé sedeli doma. Áno, malo to svoj význam, ale to má predsa aj šport na čerstvom vzduchu, však? Poďte sa teda odreagovať, zašportovať si a vychutnať si možno posledné teplé slnko a tiež krásny západ slnka, ktorý vás čaká po dobehnutí. Nie nadarmo sa nesie týmto podujatím slogan „Predbehni západ slnka“. Vezmite aj deti, pretože o 14:30 vystúpi FIFO a VIERKA, ktorý rozprúdia dobrú náladu aj u tých najmenších.

Obyvatelia s trvalým pobytom v Marianke majú štartovné zadarmo. Podujatie sa koná za podpory obce Marianka. Tento rok máme 10. výročie a veríme, že sa opäť stretneme v príjemnej rodinnej atmosfére tohto bežeckého podujatia v krásnej prírode Malých Karpát. Opäť sa môžete tešiť na Detský beh Záhoráčik na 100-800m, štafety na 3×5,5km s APEXOM a Malý 5,5km a Veľký Štvanec na 10km.

Ešte viac informácii nájdete tu: FB Mariatálsky Štvanec

Registrácia prebieha na www.horskybeh.sk tu http://bit.ly/registrácia_chcem_bežať_štvanec

Generálny partner – TUI Reisecenter Slovensko

Vstup na podujatie bude regulovaný. Kapacita podujatia je v jednom momente do 1000 ľudí. Z tohto dôvodu bude areál ohradený. Celé podujatie bude prebiehať za dôležitých hygienických opatrení na základe zákona Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky ako príslušného orgánu štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva podľa § 5 ods. 4 písm. h) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.


.

BM: Ustekana sobota