Aktualizované 12:50: Za stredu (16.9.) pribudlo na Slovensku 161 nových prípadov koronavírusu. V okrese Skalica  a Senica odhalilo testovanie 29 pozitívne testovaných.

Aktualizované 12:50 RÚVZ v Senici zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti celkovo 29 potvrdených prípadov COVID-19. Z nich 25 je súčasťou epidémie v hokejovom klube. RÚVZ v spolupráci s klubom a samosprávou zabezpečil potrebné protiepidemické opatrenia, pozitívne testované osoby sa nachádzajú v izolácii. RÚVZ naďalej aktívne dohľadáva ich kontakty a nariaďuje im domácu izoláciu. Všetky priestory zimného štadióna boli dezinfikované. Epidemiológovia pozorne sledujú situáciu v regióne a podľa jej vývoja budú prijímať opatrenia na lokálnej úrovni.


11:30 Krízový štáb mesta Skalica vo štvrtok (17.9.) rokoval o situácii v súvislosti s ochorením COVID-19 v miestnom hokejovom klube. Vzhľadom na pozitívne prípady v mužstve dospelých mesto prijíma preventívne opatrenia.

“V prípade hokejového mužstva ide o uzavretú skupinu a žiaci Základnej školy so športovým zameraním na Mallého ulici, ktorí sa venujú hokeju, zostávajú z preventívnych dôvodov doma. Vedenie mesta je v kontakte s úradom verejného zdravotníctva, situáciu intenzívne sledujeme a v prípade potreby sme pripravení prijať ďalšie opatrenia. Pristupujeme k dezinfekcii celého zimného štadióna. Aj touto cestou prosíme ľudí, aby boli zodpovední. Situácia v meste je pod kontrolou.” informuje na mestkom webe primátorka Skalice Anna Mierna.


Pôvodná správa 10:50 Gymnázium F. V. Sasinka Skalica informovalo na svojom facebooku o prerušení vyučovania v triede II.A. , “…od štvrtka 17.9.2020 až do odvolania preventívne prerušuje vyučovanie, kvôli podozreniu na nákazu koronavírusom. Ide kontakt s pozitívnou osobou. Žiaci tejto triedy by sa mali zdržiavať doma a nenavštevovať krúžky ani iné verejne prístupné miesta! O ďalšom postupe budeme informovať cez Edupage a prostredníctvom webstránky.”

Hokejový klub HK Skalica zrušil zápas, ktorý sa mal konať v utorok (15.9.) pre zdravotné dôvody v domácej kabíne a zároveň informoval o priebehu sanitačného dňa vo všetkých priestoroch zimného štadióna. Podľa viacerých informácií malo prísť k rozšíreniu nákazy práve medzi hráčmi HK Skalica.

 


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota