Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici budú na svojom zasadnutí v pondelok (21. 9.) v rámci programu schvaľovať aj všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktorým sa stanovujú zásady prideľovania nájomných bytov v meste. Vyplýva to zo zverejnených materiálov.

Foto: Facebook Anna Mierna

“VZN bolo predložené na základe návrhu Komisie pre sociálne veci, zdravotníctvo a bývanie (KpSVZaB), pretože bolo potrebné upraviť niektoré podmienky podávania a posudzovania žiadostí a zosúladiť znenie s platnou legislatívou,” uvádza sa v dôvodovej správe.

V návrhu sú spresnené legislatívne znenia, boli doplnené a spresnené podmienky podávania a posudzovania žiadostí o pridelenie bytu a ďalšie kritériá prideľovania nájomných bytov.

Mesto vlastní celkovo 385 nájomných bytov. Z toho je 63 bytov určených pre sociálne slabšie skupiny obyvateľov. Byty boli vybudované z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania a dotácií Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Všetky byty vo vlastníctve mesta sú obsadené formou krátkodobého alebo dlhodobého prenájmu. “V prípade uvoľnenia bytu rozhoduje o jeho pridelení KpSVZaB, na základe posúdenej žiadosti. Následne navrhuje obsadenie nájomného bytu uchádzačom, ktorý spĺňa podmienky pridelenia bytu podľa tohto VZN,” informuje mesto v dôvodovej správe.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

Trnavské rádio Tak akorát 2024