Na rodinný cestovný lístok cestovalo počas dvoch letných mesiacov až 3640 ľudí. Tento nový typ cestovného lístka v prímestskej autobusovej doprave trnavskej župy využilo spolu 1023 rodín.

Ako uviedol trnavský župan Jozef Viskupič, „ľudia si tento benefit obľúbili. Teší ma, že prírodné či kultúrne krásy nášho kraja navštevujú ekologickejším spôsobom. Možnosť cestovať počas víkendov za symbolické 1€ stále trvá. Napriek končiacemu sa letnému obdobiu chceme aj týmto spôsobom ďalej podporovať cestovný ruch.“

Rodinný cestovný lístok župa zaviedla 1. júla 2020 na linkách všetkých troch zmluvných dopravcov – ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. Počas víkendov, sviatkov a dní pracovného pokoja a voľna je na lístok možné prepraviť spolu až 5 osôb, a to v kombinácii 2 dospelí + 3 deti alebo 1 dospelý + 4 deti. V každej skupine musí byť aspoň jedna dospelá osoba a jedno dieťa do 18 rokov.

K zatraktívneniu Trnavského kraja ako celoročnej destinácie prispieva aj krajská organizácia cestovného ruchu. Zaujímavé tipy na výlety dostupné aj autobusom
sú prezentované na Facebook-u (Trnavský kraj zážitkov), Intagram-e (@kraj_zazitkov), ako aj v brožúrach, ktoré sú k dispozícií na webstránke www.krajzazitkov.sk.

TTSK sa opäť zapojil do Európskeho týždňa mobility trvajúceho od 16. do 22. septembra.


.
Toto je čítané

Nadácia Volkswagen Slovakia zaplatí obnovu unikátnych historických skleníkov v Prügerke

V bratislavskej Prüger-Wallnerovej záhrade, známej ako Prügerka, sa v pondelok (15.4.) udial…

BM: Ustekana sobota