Počas uplynulého víkendu sa basketbalisti Holíča v I.lige mužov na palubovkách súpera stretli so Zvolenom a Žiarom nad Hronom.

ŠKP ŽOS Zvolen – MŠK BO Holíč 74 : 66
Po mesačnej prestávke sa začala odvetná časť I. ligy mužov. Na prvé zápasy cestovalo mužstvo MŠK BO Holíč na palubovky súperov. V sobotu 15. 01. 2011 sme cestovali do Banskej Bystrice, kde bolo našim súperom družstvo ŠKP ŽOS Zvolen. Od úvodného rozskoku sa hral vyrovnaný basketbal a žiadne mužstvo sa nedokázalo dostať do výraznejšieho vedenia. Až v závere prvej štvrtiny Holíčania poľavili v obrane, čo domáci využili a pred druhou štvrtinou si vytvorili 10 bodový náskok. Do druhej časti hry vstúpili hostia so zlepšenou obranou, do ktorej sa domáci nevedeli presadiť, čoho výsledkom bolo vyrovnanie skóre a následné vedenie holíčskych basketbalistov po prvom polčase 38:35. Tretie dejstvo bolo charakteristické opatrnou hrou oboch mužstiev, kde sa obe mužstvá postupne striedali vo vedení. Do záverečnej štvrtiny vstupovali domáci basketbalisti s minimálnym náskokom jedného bodu, ale dokázali dokonale využiť nesústredenosť hráčov Holíča. Pomocou agresívnej obrany a jednoduchých košov sa im podarilo šnúrou 10 bodov odpútať od Holíčanov, ktorý dokázali v závere už len skorigovať výsledok na konečných 74:66 pre Zvolen.

Body: Zajároš 2, Došek 26, Hanusek 13, Chrenka 2, Jaborník 13, Holeček 6, Christoph 4, Ďurišin 0, Králik 0, Kubinec 0, Marenčík 0, Rypák 0

Trestné hody: domáci 15/11, hostia  16/11
Trojky: domáci: 3, hostia: 1
Fauly: domáci: 18, hostia: 13


BK MŠK Žiar nad Hronom – MŠK BO Holíč 79 : 71
Druhý zápas odohrali holíčski basketbalisti v nedeľu 16. 01. 2011 na palubovke BK MŠK Žiar nad Hronom. Nedeľný zápas bol v úvode podobný zápasu vo Zvolene. Obe mužstvá sa sústredili najmä na obranu a skóre sa menilo ako na hojdačke. Domácim sa darila najmä streľba spoza trojkového oblúka (v zápase premenili až 12 trojok) a tak po prvej štvrtine viedli o 2 body. V druhom dejstve bol obraz hry podobný prvej štvrtine, kedy sa hostia aktívnou zónovou obranou snažili ubrániť najmä trojbodové strelecké pokusy domácich, čo sa im aj čiastočne podarilo, no po prvom polčase bolo skóre priaznivejšie v prospech domácich, ktorý viedli 42:37. Tretiu štvrtinu lepšie zvládli Holíčania, najmä zlepšenou obranou dokázali zmazať náskok súpera a dostať sa do dvojbodového vedenia. V záverečnej časti hry sa domácim znova začala dariť streľba za 3 body, na čo hostia nedokázali odpovedať a tak sa z víťazstva v pomere 79:71 radovali domáci basketbalisti.

Body: Zajároš 0, Došek 17, Hanusek 17, Chrenka 2, Jaborník 22, Holeček 6, Christoph 0, Ďurišin 0, Králik 0, Kubinec 7, Marenčík 0, Rypák 0

Trestné hody: domáci: 5/3, hostia: 19/13
Trojky: domáci: 12, hostia: 4
Fauly: domáci: 18, hostia: 7

Lukáš Holeček


.

BM: Festival Záhrad