Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) schválili podanie žiadosti o dve návratné finančné výpomoci od Ministerstva financií SR.

Prvá pôžička vo výške viac ako 5,6 milióna € bude kompenzáciou za výpadok daňových príjmov v dôsledku pandémie, druhý vo výške 25 miliónov € je určená na opravy a rekonštrukcie majetku BSK (ciest II. a III. triedy, školských, sociálnych a kultúrnych zariadení v správe kraja, na výkon samosprávnych pôsobností v oblasti zdravotníctva, cestovného ruchu, športu či regionálneho rozvoja).

Ako na sociálnej sieti informoval primátor mesta Juraj Říha, ktorý je zároveň aj župným poslancom, v rámci budovania strategickej cestnej infraštruktúry v kraji sa ráta aj so severným obchvatom Malaciek od Veľkých Levár, ktorý by mal odbremeniť veľký denný tranzit stredom mesta. „Štúdia už bola dodaná a trasa je navrhnutá. Železnice majú objednanú dokumentáciu pre nový nadjazd za Malackami a diaľničiari spúšťajú procesy k novej križovatke D2 – Studienka,” dodal primátor.

Hovorkyňa BSK Lucia Forman potvrdila, že časť štátnej pomoci pre župu pôjde na projektovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie k severnému obchvatu Malaciek.

TASR/-red-


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota