Podujatie Eko deň, ktoré plánovalo mesto Senica na 1. októbra, je vzhľadom na avizované sprísnené epidemiologické opatrenia zrušené. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

ilustračné foto

Jediná aktivita z pripravovaného podujatia, ktorá zostala a bude sa môcť realizovať aj po sprísnení opatrení, je zber použitých zubných kefiek. “Do podujatia budú zapojené materské, základné aj stredné školy v Senici. Za každých sto akýchkoľvek vyzbieraných zubných kefiek získa škola jeden kôš na triedenie odpadu,” uviedla Moravcová.

Zbierať sa budú kefky akýchkoľvek značiek. “Spoločnosť Curaprox recykluje plastové rúčky kefiek na koše na triedenie odpadu. Hlavičky a kefky iných značiek posielajú na testy na využitie pre výrobu záhradného nábytku. Aj taká vec ako zber použitých zubných kefiek dokáže meniť Slovensko na ekologickejšiu krajinu,” doplnila hovorkyňa mesta.

Ďalším podujatím v Senici budú výstavné panely od 7. októbra umiestnené priamo na Námestí oslobodenia. Návštevníci si budú môcť pozrieť fotografie a prečítať informácie týkajúce sa recyklácie a upcyklácie oblečenia či rôzne ekotémy s dôrazom napríklad na účinné spôsoby triedenia odpadov.


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota