Mesto Senica začalo s realizáciou obnovy materskej školy (MŠ) na Komenského ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Foto: Senica.sk

Zateplená bude fasáda a strecha škôlky, čím sa zníži energetická náročnosť budovy a novou fasádnou omietkou dostane objekt estetickejší vzhľad. “Obnovu budovy sme chceli zrealizovať počas prázdnin, aby sme neobmedzili chod zariadenia. Čakali sme však na podpis zmluvy s Environmentálnym fondom. Napriek zdržaniu sme radi, že sa nám podarilo dotáciu získať a môžeme tak zrekonštruovať ďalšiu materskú školu v meste,” uviedol primátor Martin Džačovský.

Ako doplnil, realizáciou projektu bude zabezpečené zlepšenie technického stavu objektu, zlepšenie životných podmienok obyvateľov mesta i regiónu a v konečnom dôsledku prispeje k energetickým úsporám objektu, teda znižovaniu emisií oxidu uhličitého.

Žiadosť o poskytnutie podpory formou dotácie podalo mesto v decembri 2019, a to v rámci výzvy Environmentálneho fondu III. Rozhodnutie o schválení dotácie na projekt Obnova budovy MŠ zateplením vo výške 191.900 eur dostala samospráva v marci 2020. “Následne bol v máji zrealizovaný výber zhotoviteľa na daný projekt. Po ukončení súťaže celkové náklady na projekt klesli na sumu 162.813,61 eura s DPH. Z toho dotácia zo štátneho rozpočtu bude v objeme 146.630,03 eura, spolufinancovanie mesta vo výške 16.183,58 eura. Týmto verejným obstarávaním samospráva ušetrila zhruba 30.000 eur,” informovala Moravcová.


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota