Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja rozhodlo v stredu 30. septembra 2020 o vyhlásení výzvy na podávanie žiadostí na podporu regionálneho rozvoja v roku 2021. V grantovej schéme je na tento účel vyčlenených spolu 500 tisíc eur, pričom výška dotácie sa pohybuje od 3 000 do 50 000 eur.

Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra 2020 a o ich schválení by sa malo rozhodovať na prvom budúcoročnom zasadnutí zastupiteľstva.

„Výzva je zameraná na podporu projektov, ktoré zvyšujú atraktivitu územia kraja, čím prispievajú k rozvoju zážitkového turizmu. Aj touto formou chceme až pol miliónom eur pomôcť subjektom pôsobiacim v oblasti cestovného ruchu, ktoré sú aktuálne ťažko skúšané koronakrízou,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Cieľom župy je tiež zviditeľniť producentov regionálnych produktov a rozšíriť ich rady. Podporu je možné získať aj na obnovu a zavedenie turistického a cykloturistického značenia, ako aj vývoj mobilných aplikácií. Peniaze sú určené aj na propagáciu a zveľadenie kultúrneho dedičstva.

Medzi oprávnených žiadateľov patria miestne  akčné  skupiny, oblastné  organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie.

Vďaka dotácií z minuloročnej výzvy bol zatraktívnený napríklad rekreačný areál Kunovskej priehrady. V členských obciach Miestnej akčnej skupiny Stará Čierna voda zas boli vybudované detské ihriská a vonkajšie športoviská. V najnavštevovanejších športových a voľnočasových rezortoch na Žitnom ostrove pribudli informačno-komunikačné totemy. Na hradoch Korlátko a Dobrá voda bol uskutočnený archeologický výskum. S podporou trnavskej župy bola tiež zrekonštruovaná časť kaštieľa v Jablonici.

Všetky podrobné informácie sú dostupné na www.trnava-vuc.sk/13475-sk/2021.


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota